sunnuntai 13. joulukuuta 2009

JHT:lle historiallinen tappio

JHT Kalajoki hävisi kotonaan Red Ducksille kolmannen ja ratkaisevan ristiinkarsintaottelun numeroin 7-8 (3-3, 2-3, 2-2). Ottelu oli äärimmäisen jännittävä, mutta JHT sortui liian kovan paineen alaisena käsittämättömiin virheisiin, joista vastustaja rankaisi välittömästi. Myöskään maalivahtipeli ei ollut parasta mahdollista, sillä JHT:n maalivahtien torjuntaprosentti oli vain 79,49. Vieraat siirtyivät 0-1 johtoon jo 22 sekunnin kuluttua, kun kotijoukkueen puolustaja syötti vastustajalle kiekon maalinsuulle, josta vastustaja ei voinut erehtyä vaan pisti kiekon varmasti ylämummoon. Kotijoukkueen taisteluhenkeä piti yllä Aku Joki-Erkkilä, joka Henri Mustosen syötöstä pisti ylivoimalla kiekon varmasti ohi maalivahti Niklas Wevarin. Matti Toskala oli liekeissä ja siirsi Tomi Gronoffin syötöstä kotijoukkueen 2-1 johtoon. Vieraat kuitenkin tasoittivat varsin nopeasti. Aku Joki-Erkkilä karkasi vastustajan puolustajilta ja pisti kiekon kauniisti reppuun. Syöttöpiste Teemu Jäskelle. Tämän jälkeen kotijoukkueesta kaksi miestä lämmitti jäähypenkkiä ja vieraista yksi mies. Ylivoimalla vieraat tasoittivat numerot 3-3:een. Erän lopussa kotijoukkueen pelaaja otti jälleen jäähyn. Ensimmäisessä erässä maalivahtien torjunnat olivat kotijoukkue 12 ja vieraat 11.

Toiseen erään tuli latautunut kotijoukkue, joka siirtyi Aku Joki-Erkkilän maalilla 4-3 johtoon. Syöttöpiste merkittiin Henri Mustoselle. Vieraat tasoittivat pelin 4-4:ään. Tämän jälkeen kotijoukkue otti jälleen kaksi jäähyä. Vieraat saivat pelata ylivoimalla viidellä kolmea vastaan ja siirtyivät 4-5 johtoon. Henri Mustosen jäähyn aikana vieraat siirtyivät jo 4-6 johtoon. Kotijoukkue vaihtoi epävarmasti torjuneen Jari Mäyrän tilalle Toni Prittisen. Samalla otettiin aikalisä. Vieraat ottivat nyt kaksi jäähyä ja kotijoukkueen tähtipelaaja Aku Joki-Erkkilä pisti kiekon varmasti reppuun. Syöttöpisteet Markkaselle ja Gronoffille.

Kolmannen erän alussa vieraat siirtyivät jo 5-7 johtoon. Paniikki kotijoukkueessa kasvoi ja tuli virheitä, joita ei saisi tulla. Sami Markkasen luistimesta kiekko kimposi suoraan vastustajalle, joka pääsi nokikkain maalivahdin kanssa eikä erehtynyt. Tilanne oli katastrofaalinen 5-8 ja peliaikaa oli jäljellä enää vajaat 15 minuuttia. Matti Toskala kavensi ylivoimalla tilanteeksi 6-8. Syöttöpisteet Tapani Nikkilälle ja Jani Rahkolalle. Red Ducks otti aikalisän ajassa 54,21. Kotijoukkueen painostus oli äärettömän kovaa. Ajassa 58.19 kotijoukkue ampui kahdeksannen maalin. Näin ainakin yleisö luuli, mutta päätuomari Kimmo Siipo hylkäsi maalin ja laittoi Sami Markkasen jäähylle ottelun loppuajaksi. Näin sinetöityi Red Ducksin voitto. Red Ducks menee ylempään Suomisarjaan ja JHT jää alempaan loppusarjaan. Paineet olivat liian kovat fanaattisen yli 500-päisen yleisön edessä. Aku Joki-Erkkilän viisi maalia ei riittänyt voittoon.

00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
00:00 MV WEVAR Niklas Red Ducks aloittaa
00:22 0 - 1 FOGSTRÖM Anton (MARTIN Johnny, TUORES Antti) Red Ducks
03:23 2min TALAS Markus Red Ducks Koukkaaminen
06:34 2min GRÖNBACKA Joonas Red Ducks Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon
06:54 1 - 1 YV JOKI-ERKKILÄ Aku (MUSTONEN Henri) JHT
11:04 2 - 1 TOSKALA Matti (GRONOFF Tomi) JHT
12:50 2 - 2 TALAS Markus (HOSEUS Jarkko, LAAJA Robbie) Red Ducks