sunnuntai 9. tammikuuta 2011

JHT voitti voittolaukauskisan

JHT voitti Porvoon Huntersin Suomi-sarjan jääkiekko-ottelussa vasta voittolaukauskisassa numeroin 4-3. Varsinainen peliaika päättyi jatkoajankin jälkeen numeroihin 3-3 (1-1)(0-1)(2-1)(0-0). Ottelun ratkaisi JHT:n mailataituri Tomi Gronoff kotijoukkueen toisena laukojana. JHT:n maalivahti Joni Puurula ei antanut Huntersin pelaajien yllättää itseään ja niin maukas voitto jäi kotihalliin 343 maksaneen katsojan saadessa pelistä täyden vastineen rahoilleen.

Porvoon Hunters pelasi perjantaina Kokkolassa häviten voittolaukauskisassa Hermekselle numeroin 5-4 ja lauantaina Rovaniemellä RoKi oli Huntersia parempi numeroin 5-3. Huntersilla oli nyt kolmas peli viikonlopun ottelukiertueellaan. Se näkyi Huntersin valmentajan Pasi Uuraisen mukaan siinä, että joukkue ei ollut parhaimmassa terässään Kalajoella. JHT:lle puolestaan ottelu oli tämän vuoden ensimmäinen ja se näkyi valmentaja Kari Makkosen mukaan pelin kulussa. Peli ei ollut riittävän suoraviivaista, vaan yritettiin liian monimutkaisia kuvioita. Myöskään keskialueen peliä ei saatu hallintaan riittävän tehokkaasti. JHT:n joukkueesta hyökkääjä Kai Yliuntinen oli vielä pelikiellossa ja hyökkääjä Janne Myllymäen nilkka ei ollut vielä pelikunnossa. Myös puolustaja Teemu Jäsken käsi oli vielä ”paketissa”.

Ensimmäisessä erässä vieraat siirtyivät tartolaisen Edgar Lukjanovin maalilla 0-1 johtoon, kun kotijoukkue ei saanut purettua kiekkoa omalta alueeltaan. Artturi Puoskari herätteli kotiyleisöä tasoitusmaalillaan, johon syöttöpiste kirjattiin Sami Markkaselle. Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen Joni Puurula torjui 13 kertaa ja vieraiden Janne Hirvonen 7 kertaa.

Toinen erä oli kotijoukkueelta jälleen ottelun heikoin. Kotijoukkue sai pelata neljä minuuttia ylivoimalla saamatta tulosta aikaan. Peli ei ollut riittävän suoraviivaista, sillä JHT:n pelaajilta puuttui maaliahneutta ja taklauksia. Kotijoukkueen Tomi Heinosen jäähyn aikana vieraat siirtyivät 1-2 johtoon Paul Manushinin maalilla.

Kolmas erä oli kotijoukkueen hallintaa. Matti Toskala tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä 2-2:een Tomi Gronoffin ja Timo Marjamaan esityöstä. Ottelun ratkaisuksi muodostui Huntersin kolmannen erän jäähyt. Ensin Marc Kärkönen lähti lämmittämään jäähypenkkiä korkeasta mailasta ja heti perään hän sai seurakseen Jussi Erkkilän, joka sai jäähyrangaistuksen laitataklauksesta. JHT:n tehomiehet eivät kauan aikaa aikailleet pelatessaan viidellä kolmea vastaan, sillä joukkueen maalitykki Henri Mustonen laittoi verkot soimaan Sami Markkasen ja Tomi Gronoffin erinomaisesta esityöstä.
Ottelu ei kuitenkaan vielä ratkennut, sillä kotijoukkueen Tomi Gronoffin jäähyn aikana puolustaja Juha Lehtomäki pyllähti puolustaessaan istualleen ja lohkon pistepörssin kakkosmies ja Huntersin maalitykki Sami Tervonen pääsi lataamaan esteettömästi ylivoimalla kiekon ylämummoon. Näin oli ottelu tasan 3-3 ja mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla kotijoukkueen Timo Seikkula pisti pelin jännäksi ottamalla jäähyn huitomisesta. Hunters otti aikalisän, mutta siitä ei ollut apua. Huntersin pelaajat eivät päässeet pelatessaan neljällä kolmea vastaan yllättämään erinomaisesti torjunutta Joni Puurulaa. Puurula torjui tässä ottelussa 38 laukausta torjuntaprosentin ollessa 92,68.
Voittolaukauskisassa ottelun sankariksi nousi kotijoukkueen Tomi Gronoff, joka pisti kiekon varmasti sisään. Huntersin pelaajien laukaisuyritykset kilpistyivät mainiosti torjuneeseen Joni Puurulaan. Huntersin joukkueessa on kolme syntyperäistä porvoolaista ja loput pelaajat ovat syntyisin pääasiassa pääkaupunkiseudulta.

00:00 MV PUURULA Joni JHT aloittaa
00:00 MV KARVONEN Janne Hunters aloittaa
03:38 2min KYNTÖLÄ Kimmo Hunters Huitominen
08:32 2min MARJAMAA Timo JHT Estäminen
09:51 0 - 1 YV LUKJANOV Edgar (ROUKALA Tomi, HIRVONEN Timo) Hunters
16:21 1 - 1 PUOSKARI Artturi (MARKKANEN Sami) JHT

22:17 2min TEMONEN Julius Hunters Kampitus
33:11 2min HIRVONEN Timo Hunters Väkivaltaisuus