sunnuntai 23. tammikuuta 2011

JHT:llä huikea nousu

JHT Kalajoki voitti Tampereen KOOVEEn kotihallissaan huikean kolmannen erän ansioista voittolaukauskisan jälkeen numeroin 4-3 (0-2)(0-1)(3-0)(0-0). Vierasjoukkue KOOVEE oli valmiimpi otteluun voittaen ensimmäisen erän numeroin 0-2. Erä oli maalilukuja tasaisempi, sillä KOOVEE sai molemmat maalinsa hieman onnekkaasti ja kotijoukkueelle kiekko ei pomppinut lainkaan.

Toiseen erään tuli taistelutahtoinen JHT, mutta vieläkään maalinteko ei kotijoukkueelta onnistunut hyvistä paikoista huolimatta, vaan vieraat veivät tämänkin erän 0-1. Toinen erä osoitti, että kolmannesta erästä tulee huikea sillä niin vahvasti JHT pelasi toisen erän.

Kolmannen erän puolivälissä Tomi Gronoff kavensi tilanteeksi 1-3. Syöttöpisteet merkittiin Tapani Nikkilälle ja Marko Tuomaiselle. JHT sai maalista uutta virtaa ja vajaan kahden minuutin kuluttua taululla komeilivat numerot 2-3. JHT:n taistelutahdon ilmentymä Tapani Nikkilä latasi kiekon verkon perille Tomi Gronoffin erinomaisesta syötöstä. Maali oli ylivoimamaali. Erän lopussa JHT:n valmentaja Kari Makkonen otti aikalisän ajassa 58.16. Maalivahti Joni Puurula tuli vaihtoaitioon ja JHT pelasi kuudella viittä vastaan. KOOVEE oli hätää kärsimässä, kun JHT pyöritti peliä kotiyleisön hurjasti kannustaessa. Kovan taistelutahdon omaava Matti Toskala tasoitti Tapani Nikkilän syötöstä pelin 3-3 numeroihin erän viimeisellä minuutilla. JHT:n maalivahti Joni Puurula torjui ottelussa 38 laukausta torjuntaprosentin ollessa 92,68. Myös KOOVEEn maalivahti Juha Taponen pelasi erinomaisesti torjuen 48 laukausta torjuntaprosentin ollessa 94,12.

Jatkoajalla KOOVEE oli edelleen suurissa vaikeuksissa, sillä kolmas peli tämän viikonlopun aikana painoi kintereissä. Jatkoaika päättyi maalittomana. Voittolaukauskisassa Tomi Gronoff ja Henri Mustonen laukoivat kumpikin kiekon maaliin. Joni Puurula antautui vain kerran voittolaukauskisassa ja niin voitto jäi Kalajoelle. JHT:n valmentaja Kari Makkonen oli erittäin tyytyväinen voittoon ja joukkueen taistelutahdon löytymiseen. Sen sijaan KOOVEEn valmentaja purki pettymyksensä tuomareihin, joiden toiminta hänen mielestään oli todella heikkotasoista, jopa uskomattoman huonoa tälle tasolle.

00:00 MV PUURULA Joni JHT aloittaa
00:00 MV TAPONEN Juha KOOVEE aloittaa
04:15 2min (ARO Toni) KOOVEE Liikaa pelaajia kentällä
06:18 0 - 1 SALMIJÄRVI Jani (SIMULA Mikko Samuli, LIUHALA Kalle) KOOVEE
09:18 2min LIUHALA Kalle KOOVEE Kiinnipitäminen
13:29 0 - 2 ALHAINEN Eetu (HEINO Ville, LEHTONEN Ville) KOOVEE
15:01 2min LIUHALA Kalle KOOVEE Kiekon peittäminen, sulkeminen
18:13 2min JOKIRAITA Juha KOOVEE Koukkaaminen