maanantai 31. tammikuuta 2011

JHT:lle yllätystappio

Kuva Hannu Tilus

JHT kohtasi kotihallissaan naantalilaisen VG62:n ja kärsi yllätystappion numeroin 1-4 (0-2)(1-1)(0-1). JHT ei ollut palannut maan pinnalle makean Hermes-voiton jälkeen. JHT:n peli vaikutti ylimieliseltä helpon voiton odotukselta etukäteen heikompaa joukkuetta vastaan pelaamiselta. Vierasjoukkue tukki keskikentän ja pakotti JHT:n hätäratkaisuihin. Liian usein syyllistyttiin ruotsalaiskiekkoiluun eli pitkä pystyyn ja perään. Rusettiluistelun ja neitikiekkoilun ohella yritettiin onnella maaleja ampumalla hehtaaripyssyllä. Hyökkäyksiä ei saatu rakennettua kunnolla. VG62:n maalivahti Kimmo Wasström torjui ilmiömäisesti 34 laukausta torjuntaprosentin ollessa 97,14. JHT:n maalissa Mika Kokko torjui 19 laukausta torjuntaprosentin ollessa 82,61.

Vierasjoukkue siirtyi ensimmäisessä erässä jo 0-2 johtoon kotijoukkueen puolustuspelin heikkoudesta johtuen. JHT lähti voittamaan peliä kovalla hyökkäysinnolla, mutta unohti puolustamisen. Toisen erän alussa vieraiden raahelaistaustainen Ville Jukanpoika Poukkula otti kampituksesta jäähyn. Ylivoimalla kotijoukkueen tehomies Henri Mustonen harhautti vieraiden puolustajat kebab-kioskille ja pisti nautiskellen varmasti kiekon maalin. Kotijoukkueen iloa ei kestänyt kauan, sillä jo puolen minuutin kuluttua vieraat lisäsivät onnekkaasti johtonsa 1-3:een.
Kotijoukkueen turhautuminen alkoi näkyä jäähyaitiossa. Puolustaja Perttu Niskakangas sai 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Kolmannessa erässä kotijoukkueelta odotettiin samanlaista kiriä kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, sillä ilmiömäisesti torjunut vieraiden maalivahti lannisti lopullisesti kotijoukkueen. JHT:llä ei ollut onneakaan mukana, sillä tolpat kilisivät tiuhaan tahtiin, mutta kiekkoa ei saatu sisään. Tämä tietenkin turhautti pelaajia ajan vähetessä. Lopullinen niitti oli vieraiden onnekas 1-4 maali. Siihen loppui JHT:n kiri. JHT:n selkäranka katkesi ja yllätystappio oli tosiasia.