lauantai 1. lokakuuta 2011

JHT:lle tappio Raahessa

Matti Toskala ( kuva Hannu Tilus)

JHT Kalajoki kärsi 5-4 (1-0, 2-2, 2-2) tappion Suomisarjan ottelussa perjantaina Raahessa. Raahen Jääkiekkoklubin joukkue oli voitontahtoisempi, mikä näkyi muun muassa maalivahtien torjuntamäärissä RJK:n maalissa Tuomas Lohtander torjui 34 kertaa, kun JHT:n maalivahti Rasmus Rinne torjui 44 kertaa. JHT:llä oli ottelussa seitsemän kahden minuutin jäähyä ja jäähyaitoista harvemmin otteluita voitetaan.
RJK aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä, kun Juho Muikkula ylivoimalla latasi kiekon Hannu Häronojan ja Markku Tiikkajan esityöstä verkon perille.

Toisen erän alussa Mikko Kaikkonen lisäsi kotijoukkueen johdon jo 2-0:aan. JHT:n Henrik Holmström kavensi Niko Kivisen syötöstä tilanteeksi 2-1. JHT:n jenkkipelaaja Robert Thomas tasoitti pelin 2-2:een. Toisen erän lopussa RJK meni uudelleen johtoon Samuli Mäenalasen maalilla, johon syöttäjiksi merkittiin Mikko Väänänen ja Mikko Kaikkonen.

Kolmanessa erässä odoteltiin JHT:n loppurynnistystä. Niko Kivinen tasoitti Tomi Gronoffin ja Sami Markkasen syötöistä tilanteeksi 3-3. Sami Markkanen sai kampituksesta jäähyn ja RJK rankaisi ylivoimalla Tuomas Lohtanderin maalilla, johon syttöpisteet kirjattiin Aki Sarkkilalle ja Mikko Aholalle. RJK Joni Suominen kaatoi kylmää vettä JHT:n niskaan tekemällä RJK:n viidennen maalin. Shaun Newman ja Juho Muikkula saivat syöttöpisteet. JHT:n valmentaja Santtu Viitaluoma otti aikalisän ja yritti herätellä taistelutahtoa JHT:n hengettömään joukkueeseen. Sami Markkanen kavensikin tilanteeksi 5-4. Robert Thomaksen jäähy katkaisi JHT:n loppurynnistyksen. JHT:n taistelutahtoa pyrki alentamaan myös RJK:n ulkomaan apu Shaun Newman polvitaklauksella, josta hän sai automaattisen pelirangaistuksen. JHT otti maalivahdin pois veräjän suulta ja taisteli kuudella neljää vastaan, mutta tuloksetta. Näin oli JHT:n kauden ensimmäinen tappio tosiasia 338 katsojan todistaessa tapahtumaa. Luantaina JHT kohtaa kotonaan IPK:n. Nähdäänkö kaukalossa taisteleva vai alistunut JHT?