sunnuntai 20. marraskuuta 2011

JHT murskasi S-Kiekon

Kokenut Aku Joki-Erkkilä tuli vahvistamaan JHT:n joukkuetta valtakunnalliseen Suomi-sarjaan.

JHT Kalajoki aloitti vahvasti valtakunnallisen Suomi-sarjan. JHT murskasi Seinäjoen S-Kiekon lauantai Kalajoen jäähallissa numeroin 6-0 (1-0, 2-0, 3-0). JHT oli juuri niin ylivoimainen kuin tulostaulu asian kertoo. S-Kiekko tuli peliin kovalla asenteella ja vauhtia oli enemmän kuin taitoa. JHT hallitsi kiekollisen pelaamisen paremmin. JHT on saanut sitten alkusarjan joukkueeseen uusia miehiä. Hyökkäyspäähän Aku Joki-Erkkilän tulo toi leveyttä lisää, mutta pelaamattomuus näkyi siinä, että Aku Joki-Erkkilän peli ei ollut vielä sillä tasolla, millä se tulee olemaan jatkossa. Lauri Heinonen toi puolustukseen varmuutta kiekolliseen pelaamiseen. JHT:n maalivahti Rasmus Rinne pelasi jälleen huippupeli torjuen 22 laukausta torjuntaprosentin ollessa täysi 100.

Ensimmäinen erä oli kovavauhtista pelaamista niin, että jopa neljällä tuomarilla oli vaikeuksia nähdä kaikkia tapahtumia kentällä. Erän alkupuoli oli kovaa luistelua ilman tulosta. Erän puolivälissä JHT:n pelikierroksen suurin kotiyleisö sai koekeilla äänijänteitään, kun Henrk Holmström iski kiekon maaliin Timo Seikkulan ja Sami Markkasen järjestellessä paikan.

Toisessa erässä alkoi entistä selvemmin näkyä joukkueiden tasoero. JHT hallitsi kiekkoa paremmin. S-Kiekko oli paniikissa omassa päässään aina kun JHT pääsi painamaan kiekon vastustajan päätyyn. Nykyisin JHT:n oma latvialaispelaaja Jani Purins laukoi kiekon vastustamattomasti Artturi Puoskarin syötöstä verkon perille ohi maalivahti Kimmo Mäen. Heti perään JHT:n uusi vahvistus Aku Joki-Erkkilä lannisti lopullisesti S-Kiekon pelaajat iskemällä helponnäköisen maalin Henri Mustosen ja Sami Markkasen esityöstä. JHT hallitsi peliä suvereenisti ja piti tilinsä puhtaana vaikka pelasi kolmella viittä vastaan.

Kolmannessa erässä nähtiin Sami Markkanen show. Markkanen oli mukana kaikissa kolmannen erän JHT:n kolmessa maalissa. Sami Markkasen saldo oli tässä ottelussa huikeat 1+4. Ylivoimalla Henri Mustonen iski todellisen koulumaalin Tomi Gronoffin loistavasta syötöstä, johon paikan avasi kentän kunkku Sami Markkanen. Markkanen iski 5-0 osuman ja antoi kuudenteen maalin syötön. Maalin laukoi Henri Mustonen, joka teki näin toisen maalinsa tässä ottelussa. Hokista JHT:n puolustusta vahvistamaan tullut Lauri Heinonen merkittiin toiseksi syöttäjäksi. Sunnuntaina JHT kohtaa RoKin Rovaniemellä ja siellä on odotettavissa henkien taistelu.