sunnuntai 27. marraskuuta 2011

JHT voitti Ahmat

Matti Toskala (kuva Hannu Tilus)

JHT tarjosi kotiyleisölleen nautinnolliset hetket lauantainan Kalajoen jäähallissa voittamalla Haukiputaan Ahmat Suomisarjan ottelussa numeroin 5-4 (1-0, 1-2, 3-2). JHT:llä oli käytössään nyt vain kolme kentällistä, sillä joukkueesta puuttuivat Artturi Puoskari, joka kärsii vielä lievästä aivotärähdyksestä sekä Henri Holmström, joka loukkaantui edellisessä ottelussa oman miehen taklauksesta. Robert Thomas kärsii nivusvammasta. Lisäksi Aku Joki-Erkkilä siirtyi kakkosdivisioonaan Ylivieskan Jääkarhujen joukkueeseen, johon olivat siirtyneet myös puolustajat Iiro Ojala ja Jani Rahkola. Kokkolan Hermeksen joukkueeseen oli jo aikaisemmin siirtynyt Jarno Palola. Näin pojat saavat enemmän peliaikaa.

JHT hallitsi peliä ensimmäisessä erässä ja ensimmäisenä maaliteossa onnistui kotijoukkueen Tapani Nikkilä, jonka kaukoveto yllätti Haukiputaan Ahmojen maailivahdin Teppo Liikasen. Syötön maaliin tarjosi Kai Yli-Untinen ja Taneli Mattila. Erän lopussa Ahmojen Antti Kallio sai ammuttavakseen rangaistuslaukauksen, mutta JHT:n maalivahti Rasmus Rinne oli ohittamaton.

Toisessa erässä JHT:n Niko Kivisen kuti upposi verkon uumeeniin ja JHT johti 2-0. Peli ei kuitenkaan ratkennut tähän, sillä Ahmat tasoitti pelin vajaassa minuutissa. Kolmannen erän puolivälissi Tapani Nikkilä onnistui toistamiseen maalinteossa tässä ottelussa. Ylivoimamaalin syöttäjäksi merkittiin Lauri Heinonen. Matti Toskala iski kotijoukkueen 4-2 johtoon Taneli Mattilan ja Tapani Nikkilän valmistella paikan. Ahmat ei antanut periksi vaan kavensi tilanteeksi 4-3. Ylivoimalla Timo Seikkulan hirmulämäri upposi verkon uumeniin ja ottelu oli lopullisesti ratkennut. Syöttäjäksi ylivoimamaaliin merkittiin Sami Markkanen. Ahmat kavensi erän viimeisellä minuutilla tilanteeksi 5-4, mitkä jäivät loppunumeroiksi. Rasmus Rinne JHT:n maalissa oli jälleen vakuuttava, JHT:n pelaajamateriaali on nyt ehkä liian kapea, sillä menestymiseen tarvitaan neljä kentällistä pelimiehiä.

00:00 MV RINNE Rasmus JHT aloittaa
00:00 MV LIIKANEN Teppo Ahmat aloittaa
01:16 1 - 0 NIKKILÄ Tapani (YLI-UNTINEN Kai, MATTILA Taneli) JHT
02:08 2min METTOVAARA Joona Ahmat Laitataklaus
06:54 2min LAAKKO Lauri JHT Koukkaaminen
18:53 RL KALLIO Antti Ahmat
18:53 0min PURINS Janis JHT Kiekon peittäminen, sulkeminen

22:24 2min LAAKKO Lauri JHT Kampitus