sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Sami Markkanen ratkaisijana

Kuva Hannu Tilus

JHT Kalajoki voitti KJT Tuuskin Hyrylässä vasta voittolaukauskisan jälkeen numeroin 3-4 (1-1, 1-2,1-0, 0-0). Voittolaukauskisassa Sami Markkanen onnistui kahdesti tekemään maalin ja se ratkaisi JHT Kalajoelle voiton ja kaksi pistettä. JHT Kalajoen maalissa torjui Jari Mäyrä 36 laukausta torjuntaprosentin ollessa 92,31. JHT:llä oli ottelussa mukana pelaajia vain kolme kentällistä. Ensimmäisessä erässä JHT:n pelaajat istuivat jäähypenkillä kahdeksan minuuttia eli melkein puoli erää ja se vaikeutti viisikkopelaamista. Ylivoimalla Sami Markkanen kavensi tilanteeksi 1-1 Henri Mustosen ja Perttu Niskakankaan saadessa syöttöpisteet.

Toisen erän alussa JHT siirtyi johtoon. Ensin Perttu Niskakangas maalasi Sami Markkasen ja Henri Mustosen esityöstä ja sitten Tomi Räsänen kaunisteli Janis Purinsin ja Artturi Puoskarin syötöistä tilanteeksi 1-3. KJT Tuuski pystyi kaventamaan tilaanteeksi 2-3. Kolmannen erän alussa KJT Tuuski tuli tasoihin. Mentiin jatkoajalle, jossa KJT Tuuskin pelaaja sai jäähyn koukkaamisesta mutt JHT Kalajoki ei pysynyt hyödyntämään tilannetta. Jouduttiin voittolaukauskisaan, jonka sankariksi nousi rullakiekon maailmanmestari ja JHT Kalajoen pistepörssin kärkinimi Sami Markkanen kahdella onnistuneella voittolaukauksella. JHT Kalajoki on nyt sarjassa viidentenä, mutta onko sarjan kärki karkaamassa liian kaus. Kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen näyttää jo nyt erittäin vaikelta tehtävältä tasaisessa sarjassa.

00:00 MV INKILÄ Joonas KJT TuusKi aloittaa
00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
02:54 2min LÄHDESMÄKI Olli KJT TuusKi Estäminen
04:29 2min KIVINEN Niko JHT Huitominen
08:36 2min KIVINEN Niko JHT Ryntäys
10:41 1 - 0 WALLENIUS Toni (SUOMINEN Antti, SANDBERG Tony) KJT TuusKi
12:27 2min HÄMÄLÄINEN Markus KJT TuusKi Kiinnipitäminen
14:26 1 - 1 YV MARKKANEN Sami (MUSTONEN Henri, NISKAKANGAS Perttu) JHT