Kolmas playoff-peli JHT – KOOVEE 4-2

JHT pelaa tiistaina neljännen pelin KOOVEE:tä vastaan Tampereella.

Hannu Tiluksen kuvat eilisestä jääkiekko-ottelusta
JHT - KooVee 26.02.2017 PLAYOFF maalikooste

JHT:n maalissa on Petrus Lintonen ja ykköskenttään on puolustajaksi palannut Ville-Veikko Väkeväinen. Erän alussa KooVeen pelaajaa saa jäähyn poikittaisesta mailasta. Tätä tilaisuutta JHT ei jätä käyttämättä vaan Jarno Palola pistää kiekon reppuun Henri Mustosen ja Ville-Veikko Väkeävisen esityöstä. Ensimmäisen erän jälkeen numerot ovat 1-0. Maalivahtien torjunnat JHT 10 ja KOOVEE 17.

JHT:llä on voitot avaimet käsissään, jos pysytään pois jäähyboksista ja ratkaistaan peli ylivoimalla. KOOVEE on hieman paniikissa, mutta JHT ei pysty hyödyntämään ylivoimaansa, kun KOOVEE:n pelaaja istuu jäähyllä peli viivyttämisestä. KOOVEE:n pelaaja saa jäähyn koukkaamisesta, mutta se ei haittaa KOOVEE:tä, joka tasoittaa tilanteeksi 1-1 alivoimalla. JHT:n Teemu Siironen siirtää JHT:n ylivoimalla 2-1 johtoon. Syöttöpisteet Samuli Rahikaiselle ja Nico Joelle. Kallemarkus Manninen siirtää JHT:n 3-1 johtoon. Syöttöpisteet Niklas Westerlundille ja Ville-Veikko Väkeväiselle. KOOVEE kaventaa tilanteeksi 3-2. JHT pelaa nyt huolimattomasti. Ensin ottaa Väkeväinen jäähyn, mutta KOOVEE ei pysty tasoittamaan tilanetta. Seuraavaksi mahdollisuutta tarjoaa KOOVEE:lle Niklas Westerlund. KOOVEE ei saa tasoitusta aikaan. Toinen erä päättyy numeroin 3-2. Maalivahtien torjunnat ovat JHT 14 ja KOOVEE 7.

Kolmannesta erästä tulee jännittävä. Jäähyt tulevat ratkaisemaan ottelun puoleen tai toiseen. Nyt tarvitaan JHT:n pelaajilta malttia ja venymistä. Erän puolivälissä KOOVEE:n pelaaja saa jäähyn korkeasta mailasta. Nyt on JHT:llä ratkaisun avaimet käsillä. Teemu Siironen tekee sen. JHT siirtyy 4-2 johtoon. Syöttöpisteet Ville Lehtoselle ja Samuli Rahkaiselle. KOOVEE:n pelaaja ottaa vielä jäähyn korkeasta mailasta erän lopulla ja siten helpottaa JHT:n tilannetta. Nyt JHT:n voitto näyttää varmalta. Ajassa 58.17 KOOVEE ottaa aikalisän ja alkaa pelaamaan ilman maalivahtia. Ajassa 59.48 JHT:n Ville Lehtonen saa jäähyn kiekon sulkemisesta. Myös KOOVEE:n pelaaja saa jäähyn samassa ajassa poikittaisesta mailasta. Ottelu päättyi JHT:n voittoon 4-2. Kolmannessa erässä maalivahtien torjunnat JHT 10 ja KOOVEE 12. Tiistaina pelataan neljäs playoff-peli Tampereella.

Muut playoff-pelit päättyivät seuraavasti:
Ketterä – Titaanit 2-0 Ketterä jatkaa voitoin 3-0. Titaanit kesälomalle.
JHT – KOOVEE 4-2 Seuraava peli pelataan tiistaina Tampereella. JHT johtaa voitoin 2-1
Pyry – Hunters 4-3 JA Pyry jatkaa voitoin 3-0. Pyry saa jatkossa vastaansa JHT:n tai KOOVEE.n.

FPS – AIK 2-1. Seuraava peli pelataan tiistaina Oulussa. AIK johtaa voitoin 2-1.