lauantai 4. maaliskuuta 2017

Ensimmäinen välieräottelu JHT – Pyry 4-3 JA

JHT - Pyry 04.03.2017 PLAYOFF maalikooste

Hannu Tiluksen kuvat eilisestä jääkiekko-ottelusta JHT -Pyry

JHT:ltä on tästä ottelussa sivussa joukkueen tehopörssin ykkönen eli Tomi Gronoff flunssan takia. Ykkösketjuun on nostettu Teemu Siironen keskihyökkääjäksi.
Aikaisemmat ottelut ovat päättynnet seuraavasti

JHT - Pyry 01.10.2016 maalikooste

28.1.2017 Kooste Pyry - JHT

Wille Mattila aloittaa JHT:n maalissa ja Kalle Hokkanen Pyryn maalissa. JHT aloittaa väkevästi. Niklas Westerlund laukoo jo erän toisella minuutilla kiekon Pyryn maaliin. Syöttöpisteet Tommi Rintasalolle ja Ville Lehtoselle. Tämä ketju on tällä hetkellä JHT:n ehkä vahvin ketju, vaikka kysymys on joukkueen ketjusta numero 3.
Pyry tassoittaa pelin Timo-Pekka Heikkisen maalilla. Pyryn ykköskenttä siis tasoitti. Kotijoukkeen Jesper Ahlgren saa koukaamisesta jäähyn ja Pyry pääsee yrittämään ratkaisua ylivoimalla. JHT kesti paineet. Kotijoukkueen Ville Määttä saa jäähyn huitomisesta ja taas Pyry pääsee yrittämään ylivoimalla ratkaisua. Näitä jäähyjä pitäisi välttää, koska tämä ottelu todennäköisesti ratkaistaan ylivoimalla. Onneksi Pyry on liian innokas ja saa jäähyn koska liian monta pelaajaa on kentällä. Erän lopun kotijoukkue pääsee pelaamaan viidellä kolmea vastaan. Nyt on mahdollisuus ratkaisuun, koska Pyryn Linnemäki saa jäähyn kiinnipitämisestä. Ensimmäinen erä päättyi numeroihin 1-1. Maalivahtien torjunnat olivat JHT:n Wille Mattila 9 ja Pyryn Hokkanen 10.

Pyryn joukkueella on valtava kokemus takanaan, sillä viime kaudella neljänneksi sijoittunut Nokian Pyry lähtee pudotuspeleihin yhtenä ennakkosuosikeista. Kokeneita pelaajia omaava joukkue on pelannut maalirikkaita otteluita läpi kauden. Runkosarjan kolmonen teki yhteensä komeat 199 maalia runkosarjassa, mutta myös omissa verkko soi tasaiseen tahtiin. Pyry päästi yhteensä 112 maalia. Siinä on selvä ero esimerkiksi sarjakärki Ketterään, jonka häkkiin limppu lyötiin vain 59 kertaa.
Liigassakin Ässien valmennustiimissä toimineen päävalmentaja Sami Karppisen apuna on yksi suomalaisen jääkiekon suurista nimistä, kun Tappara-ikoni Janne Ojanen on toista kauttaan joukkueen valmennuksessa mukana.
Pyryn riveissä pelaa Suomi-sarjan pistepörssin kärki Antti Hilden. 36 peliin huimat 78 pistettä nakuttaneella Hildenillä on kokemusta Mestiksen ja Liigan lisäksi ulkomailta Norjan pääsarjasta, sekä Ruotsin ja Italian alemmilta sarjatasoilta.
Jääkiekkoa seuraavalle väelle ehkä tutuin nimi Pyryn kuluvan kauden otteluissa on ollut Liigastakin tuttu Jussi Pesonen. 18 A-maaottelua pelannut konkari pelaa toista kauttaan nokialaisten riveissä. Pesosen lisäksi joukkueesta löytyy Liiga-kokemusta mm. Antti Bruunin muodossa. Kokenut puolustaja on pelannut SM-liigassa 645 ottelua.
JHT on taas erittäin tasainen ja nuoruuden intoa tihkuva joukkue vahvistettuna muutamalla JHT-ikonilla. Erinomainen koostumus, sillä heikkoa lenkkiä ei joukkueesta löydy.
Saman aikaisesti tämän ottelun kanssa pelataan Imatralla toista välieräottelua, jota FPS johtaa ensimmäisen erän jälkeen numeroin 0-1.
Viime vuonna pronssiottelussa JHT voitti Pyryn

Toisen erän JHT pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta ei saanut maalia aikaan. Molemmista joukueesta komenetaan mies jäähyllä ja nyt pelataan neljällä neljää vastaan. Kumpikaan joukkue ei saanut maalia aikaan. Kotijoukkueen Tommi Rintasalo huudattaa kotiyleisöä siirtämällä JHT 2-1 johtoon. Syöttöpisteet Teemu Siiroselle ja Iiro Ojalalle. Vieraiden Jarkko Pyymäki saa jäähyn poikittaisesta mailasta. Nyt tarjotaan kotijoukkueelle ratkaisun paikkaa. JHT ei pystynyt ratkaisemaan ottelua. Sen sijaan Pyry tasoittaa Henrik Sandvikin maalilla tilanteeksi 2-2. Toinen erä päättyi numeroin 2-2. Maalivahtien torjunna toisessa erässä JHT:n Mattila 8 ja Pyryn Hokkanen 17. JHT tehot eivät olleet kohdallaan. Ratkaisu jää kolmanteen erään.
Imatralla Ketterä on siirtynyt toisessa välierässä ja sen toisessa erässä 3-1 johtoon FPS:ää vastaan.

Kolmannessa erässä ottelu ratkaistaan todennäköisesti ylivoimalla. Kotijoukkue antaa ensimmäisen mahdollisuudelle vieraille, kun Teemu Siironen ottaa jäähyn kiinnipämisestä. JHT kesti paineet suuren 650 hengen kotiyleisön kannustamana. Pyry siirtyy kuitenkin erän puolivälissä 2-3 johtoon Mika Niemen maalilla. Vieraiden tehomies Antti Hilden saa jäähyn korkeasta mailasta. Näin vieraat tarjoavat tasoitusmahdollisuutta kotijoukkueelle. JHT ei pysty hyödyntämään tarjottua tilaisuutta. Enää on peliaikaa jäljella reilut viisi minuuttia ja pian JHT joutuu miettimään aikalisällä keinoja pelin voittamiseksi. Pyryn Sami Repo joutuu kampituksestä jäähylle ajassa 54.10. Nyt JHT pääsee uudelleen yrittämään tasoitusta ylivoimalla. JHT ei pysty hyödyntämään tätäkän tilaisuutta. Nyt tilanne näyttää kotijoukueen kannalta melko pahalta, koska peliaikaa on jäljellä enää vajaa kolme minuuttia. JHT otti erän lopulla aikalisän ja maalivahti Mattila luisteli vaihtoaitioon. JHT pelaa riskillä kuudella viitä vastaan. Kotijoukkueen Henri Allen tasoittaa tilanteeksi 3-3. Syöttöjinä konkarit Henri Mustonen ja Ville-Veikko Väkeväinen.
Erä päättyy numeroihin 3-3 ja pelataan jatkoaika. Maalivahtien torjunnat JHT:n Mattila 7 ja Pyryn Hokkanen 15.

Ketterä voitti odotetusti PFS:n numeroin 6-1.

Jatkoajalla kotijoukkueen konkari Juho Joki-Erkkilä ratkaisee ottelun JHT:n 4-3 voittoon. Syöttöisteet Nico Joelle ja Henri Allenille. Parempi voitti ja tämä oli tärkeä voitto JHT:lle. JHT:ssä ei ole heikkoa lenkkiä. JHT on tasaisen vahva joukkue. Tiistaina pelataan toinen ottelu Nokialla.