tiistai 10. helmikuuta 2009

HU-Kalajoen voittoputki jatkuu

Kuvassa Ville Sorvoja etualalla ja taustalla Iliya Dimitrov

HU-Kalajoki voitti Kalajoella Tornion Lentis-88 numeroin 3-2 (29-31, 14-25, 26-24, 25-14, 16-14). HU-Kalajoella oli ensimmäisessä eräpallo, mutta Lentis käänsi erän hyväkseen jatkopalloilla. Tiukan erän tappion lannistamana toinen erä meni Lentikselle helposti. Kolmannessa erässä suunta kääntyi, kun kotijoukkue vei erän numeroin 26-24. Erityisesti on maninittava passari Ville Lehtisen hyvä passipeli ja Kari Borenin mainio iskupeli. Hakkuri Ville Sorvoja oli lähes pitelemätön. Keskipelaaja Iliya Dimitrov on joukkueen kantava voima. Teemu Salmela on varma nostaja ja yleispelaajana lähes korvaamaton. Neljäs erä meni selkeästi kotijoukkueelle. Viidettä erää kotijoukkue johti 6-0, mutta Lentis tuli rinnalle ja meni ohi numeroin 13-14. Iliya Dimitrovin pateri ja Ville Sorvojan kaksi torjuntaa päätti erän ja koko ottelun kotijoukkueelle. Sarjatilanne ennen viimeistä viikonloppua.

Kauppiksen liikuntahalli, Rovaniemi NaPa -Tiikerit

Kolme kärkijoukkuetta Vaasan Kiisto, Etta ja Napapiirin Palloketut ovat varmistaneet paikkansa neljän parhaan jatkopeleihin. Neljännestä paikasta kilpailevat Nurmon Jymy ja Kokkolan Tiikerit. Tornion Lentikselläkin on vielä teoreettiset mahdollisuudet neljänneksi.
Saloisten Salama on varmistanut paikkansa lohkonsa jumbona ja HU Kalajoki on lohkonsa toiseksi viimeinen ja joutuu karsimaan sarjapaikastaan. HU Kalajoella on kaikki voitonmahdollisuudet myös Nurmon Jymyä vastaan. Ottelu sinänsä on HU Kalajoelle merkityksetön, mutta Nurmon Jymylle ottelu on erittäin tärkeä.

HU Kalajoki saa vastaansa Lahden Kimmo Volleyn

HU Kalajoki joutuu karsimaan sarjapaikastaan kakkoslohkon jumbojoukkuetta Kimmo Volleyta vastaan. Otteluita on kaksi, koti- ja vierasottelu ja voittaja pääsee jatkoon. Alustavat päivämäärät ovat 1.3. ja 8.3. On todennäköistä, että 8.3. ratkaistaan sarjapaikan kohtalo kotiottelulla.