sunnuntai 1. helmikuuta 2009

HU Kalajoki voitti jumbofinaalin



Kari Boren













HU Kalajoki voitti Kalajoella Saloisten Salaman sunnuntaina 1.2.2009 numeroin 3-1 (20-25, 25-19, 25-19, 25-23). Ottelun ratkaisjoina olivat nuori Ville Sorvoja 22 pisteellä ja 203 cm pitkä keskitorjuja Iliya Dimitrov 19 pisteellä. Teemu Salmela pelasi varmasti nostaen palloja lähes virheettömästi ja tehden 11 pistettä. Kari Borenin ja Ville Lehtisen yhteistyö toimi 7 pisteen arvoisesti. Alf Hillilän pistesaalis oli 6 pistettä.

Ensimmäinen erä oli hermoilua molemmin puolin verkkoa, sillä kysymyksessä oli jumbofinaali. Tällä ottelulla oli todella suuri merkitys putoamistaistelua ajatellen. Tilanteessa 6-4 SalSa käytti ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 14-14 HU Kalajoki suoritti vaihdon Teemu Salmela vaihdettiin Tero Roukalaan. Vaihto merkitsi sitä, että SalSa siirtyi 14-15 johtoon. Tilanteessa 14-17 HU Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisänsä. HU Kalajoki kavensi tilanteeksi 20-23, mutta siihen se rypistys jäikin.

Toisessa erässä kotijoukkue aloitti isännän ottein. Iliya Dimitrov oli liekeissä ja mätti keskeltä peräti seitsemän pistettä ja torjui kaksi pistettä. SalSa käytti tosien aikalisänsä tilanteessa 13-7. Teemu Salmelan ja Ville Sorvojan vaikeilla syötöillä tuli neljä pistettä ja molemmat hyökkäsivät myös kolme kertaa onnistuneesti. Tilanne oli jo 20-12. Tässä tilanteessa valmentaja vaihtoi Iliya Dimitrovin pois kentältä ja tilalle tuli Iiro Lokasaari. Hetken kuluttua tilanne oli jo 23-19 jolloin HU Kalajoki käytti toisen aikalisänsä. Tilanteessa 24-19 kentälle vaihdettiin Iliya Dimitrov takaisin ja erä päättyi kotijoukkueen voittoon 25-19. Iliya Dimitrov teki runsaan puolen erän aika peräti yhdeksän pistettä.

Kolmannessa erässä kotijoukue johti 11-6, kun SalSa käytti jo toisen aikalisänsä. Tilanteessa 14-10 valmentaja vaihtoi Iliya Dimitrovin kentältä pois ja tilalle tuli Iiro Lokasaari. Tilanteessa 16-14 HU Kalajoki otti ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 18-15 Iliya Dimitrov tuli takaisin kentälle ja pian oli tilanne 22-17. Erä päättyi kotijoukkueelle numeroin 25-19.

Neljännessä erässä SalSa otti toisen aikalisänsä tilanteessa 13-8. Alf Hillilän tilalle vaihdettiin tilanteessa 13-11 Jaakko-Matti Joensuu, joka edellisessä pelissä Ylivieskassa pelasi hyvin. Nyt ei peli sujunut, sillä SalSa siirtyi johtoon tilanteessa 14-15. Tilanteessa 16-17 valmentaja vaihtoi Iliya Dimitrovin kentältä ja tilalle tuli Iiro Lokasaari. Pian oli tilanne 19-22. Iliya Dimitrov palasi kentälle tilanteessa 21-22. Iliya Dimitrov ratkaisi ottelun yhdessä Ville Sorvojan kanssa. Näin HU Kalajoki sai ensimmäisen ja samalla arvokkaan kotivoiton. Ville Lehtinen pelasi hyvä passipelin lukuunottamatta muutamaa epätoivoista jujutusyritystä. Teemu Salmela oli itse varmuus. Tero Roukala nosti nyt huomattavasti paremmin kuin edellisessä pelissä Ylivieskassa. Kari Borenin ja Ville Lehtisen yhteistyö toimi hyvin.
Iliya Dimitrov on nyt saanut liikunnanopettajapätevyyden Suomessa ensimmäisenä bulgarialaisena, kun opetushallitus hyväksyi Dimitrovin Bulgariassa suorittaman tutkinnon myös Suomessa päteväksi liikunnanopettajatutkinnoksi. Kalajoen kaupunki on järjestänyt Iliya Dimitroville riittävästi työtä ja jatkossa töitä tulee vielä enemmän joten on todennäköistä, että Kalajoen lentopalloilu tulee saamaan todellisen ammattilaisen lentopallolilun tulevaisuuden varmistamiseen. Kalajoen lukiossa on jo ns. lentopallolinja, jossa opiskelee runsaasti tyttöjä. Tavoitteena on kehittää Kalajoen lukioon voimakas lentopallolinja myös pojille. Iliya Dimitrov on suorittanut myös tennisvalmentajan tutkinnon. Hän vetää Kalajoella myös koripalloilijoiden harjoitukset. Iliya opiskelee tyttökaverinsa kanssa tiiviisti suomenkieltä. Kalajoen lentopalloilun tulevaisuus näyttää nyt todella hyvältä.

Ei kommentteja: