sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Ketterä voitti ylivoimamaaleilla

JHT Kalajoki koki kotihallissaan tappion Imatran Ketterälle numeroin 2-5 (1-1,0-3,1-1). Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat JHT 25 kertaa ja Ketterä 39 kertaa. Maalivahtien torjuntaprosentit olivat JHT 83,33% ja Ketterä 95,12%. JHT ei onnistunut maalienteossa vaikka paikkoja oli. Imatran Ketterä hyödynsi ylivoimatilanteet tehokkaasti. Kalajoen jäähallissa oli 371 katsojaa todistamassa kotijoukkueen hallitsemaa ottelua, jossa lopputuloksena oli katkera tappio omien virheiden takia.

Kotijoukkue aloitti vahvasti, sillä jo 12 sekunnin jälkeen tulostaululla oli numerot 1-0 kotijoukkueelle. Joukkueen kapteeni Sami Markkanen pisti verkot soimaan Henri Mustosen syötöstä. Ajassa 5.20 kotijoukkueen Sami Markkanen sai jäähyn koukkaamisesta ja puolustaja Teemu Jäske väkivaltaisuudesta. Samassa ajassa vierasjoukkueen Petri Lohjala sai ryntäyksestä 5+20 minuuttia eli pelirangaistus käytöksestä. Ylivoimalla Ketterä tasoitti pelin.

Toisen erän alussa Ketterän Matti Tikka siirsi vierasjoukkueen johtoon. JHT:n kapteeni Sami Markkanen sai jähyn koukkaamisesta ja heti perään Joni Heinonen kampituksesta. Viidellä kolmea vastaan Ketterä siirtyi 1-3 johtoon. Ajassa 30.30 Sami Markkanen sai jäähyn koukkaamisesta ja Ketterän Antti Hujala siirsi vieraat jo 1-4 johtoon ylivoimalla ajassa 32.04. Valmentaja Jan Jasko otti aikalisän samassa ajassa ja maalinsuulle luisteli Toni Prittinen.

Kolmannen erän alussa Juuso Vakkilainen yllätti Toni Prittisen ja tilanne oli jo 1-5. Sami Markkanen kavensi numeroiksi 2-5 Henri Mustosen ja Aki Sarkkilan esityöstä. Hurjasta painostuksesta huolimatta kotijoukkue ei onnistunut saamaan lisämaaleja.