sunnuntai 22. helmikuuta 2009

JHT voitti RoKin

JHT Kalajoki voitti jäähypitoisessa ottelussa sarjakärki Rovaniemen Kiekon jännitysottelussa numeroin 2-1 (0-1, 1-0, 1-0). Rovaniemeläisten aktiivinen kannattajajokko joutui poistumaan Kalajoen jäähallista apeissa tunnelmissa oman joukkueen kärsiessä yllätystappion. JHT Kalajoen joukkue pelasi unelmaottelun. Varsinkin maalivahti Jari Mäyrä oli elämänsä kunnossa. Torjuntaprosentti oli peräti 96,67.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta surkeasti, sillä ajassa 1.23 puolustaja Perttu Niskakangas sai jäähyn pelin viivyttämisestä eli kiekon iskemisestä katsomoon. Ajassa 2.24 joukkueen kapteeni Sami Markkanen teki seuraa Perttu Niskakankaalle jäähyaitiossa. Lapin pojat pääsivät pelaamaan viidella kolmea vastaan ja Hannu Haipus sai survottua kiekon Jari Mäyrän selän taakse. Junkkarit kuitenkin painosti koko ensimmäisen erän vaikka Tomi Gronoff sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuuttia. Jani Rahkola otti myös jäähyn koukkaamisesta, mutta RoKi ei saanut viidella kolmea vastaaan maalia aikaan. Junkkarit puolustivat maaliaan leijonan lailla. Tunteet olivat kuitenkin pinnassa, sillä erän lopussa Henri Mustonen sai väkivaltaisuudesta 2+10 minuutin rangaistuksen.

Toiseen erään Henri Mustosen paikan täytti Janne Myllymäki ykkösketjussa. Erä oli hurjaa junkkaripainostusta. Matti Toskala kävi kuumana ja sai koukkaamisesta 2+10 minuutin rangaistuksen. RoKin Jonas Alanne sai kiinnipitämisestä jäähyn. Ylivoimalla Valtteri Hotakainen laittoi Tomi Gronoffin ja Niko Kivisen esityöstä kiekon verkon perille. Näin oli tilanne oli toisen erän jälkeen 1-1.

Kolmannen erän alussa JHT sai pelata viidellä kolmea vastaan, mutta tuloksetta. Erän puolivälissä junkkaripelaajat olivat liian innokkaita ja niin junkkareille tuomittiin jäähy, kun kentällä oli kuusi kenttäpelaajaa. Puolustaja Matti Leinonen sai koukkaamisesta jäähyn. RoKi ei saanut viidella kolmea vastaan mitään aikaan. Ajassa 58.56 Vesa Inkeröinen nopeana miehenä otti kaksi jäähyä samalla kertaa eli sai neljän minuutin jäähyrangaistuksen. Ylivoimalla Tomi Gronoff huudatti yli 500-päistä kotikatsomoa Valtteri Hotakaisen ja Matti Leinosen syötöistä pistämällä kiekon vasempaan yläkulmaan. Samassa ajassa eli 59.18 RoKi otti aikalisän. Maalivahti Karri Herranen luisteli vaihtoaitioon. Vieraiden Hannu Haipus sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 2+10 minuuttia ja sinetöi sillä RoKin tappion. Maalivahtien torjunnat olivat JHT 29 ja RoKi 24. Torjuntaprosentit olivat JHT Jari Mäyrä 96,67 % ja RoKin Karri Herranen 92,31 %. Kauden jännittävin ja paras jääkiekko-ottelu tähän mennessä Kalajoella oli junkkarikiekkoilijoiden suurta juhlaa.