lauantai 4. helmikuuta 2012

JHT :lle ratkaiseva tappio

Kuva Hannu Tilus

JHT Kalajoki kärsi ratkaisevan tappion Suomisarjan jääkiekko-ottelussa Naantalin VG62 vastaan Kalajoella numeroin 3-4 (1-2, 1-2, 1-0). JHT Kalajoki menetti käytännössä mahdollisuutensa sijoittua kolmen parhaan joukkoon tässä sarjassa. VG 62 oli luisteleva joukkue ja pystyi nopeilla ja onnistuneilla vastahyökkäyksillä kukistamaan JHT Kalajoen tämän kotihallissaan. VG 62 aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ylivoimalla, kun Santeri Ruususen lämäri upposi JHT:n maalivahdin Jari Mäyrän mailakäden puolelta verkon uumeniin. Henri Mustonen onnistui tasoittamaan nollakulmasta onnekkaasti vieraiden maalivahdin suojusten Niklas Wevarin suojusten kautta. Teemu Jäske ja Sami Markkanen saivat syöttöpisteet. Tämän jälkeen JHT painosti ankarasti, mutta ilman tulosta. VG 62:n Matti Virtanen onnistui maalinteossa ja jälleen maali meni maalivahdin mailakäden puolelta verkon yläkulmaan.

Toisessa erässä JHT:n pelaaja menetti kiekon maalin takana ja VG 62:n Henry Isberg hiljensi JHT:n kotikatsomon. Tilanne oli 1-3. Tämä oli kylmä suihku kotijoukkueelle ja kotiyleisölle, kun kesken kovan painostuksen jälkeen omat verkot soi. Sami Markkanen onnistui kuitenkin kavenamaan Henri Mustosen ja Niko Kivisen esityöstä tilanteeksi 2-3. Toivon kipinä syttyi, mutta VG 62:n Otto Lehtonen sammutti sen tekemällä vieraiden neljännen maalin.

Kolmannessa erässä Sami Markkanen kavensi vielä Henri Mustosen syötöksi tilanteeksi 3-4, mutta sen enempää maaleja ei kotijoukkue saanut ja niin oli tappio tosiasia. Ää merkitsi samalla sitä, että JHT menetti käytännössä mahdollisuudet sijoittua kolmen parhaan joukkoon ja päästä Mestis-karsintoihin. JHT:n joukkueesta Kai Yli-Untinen loukkasi itsensä eikä voinut pelata enää kolmannessa erässä. JHT oli tässä pelissä yritteliäs, mutta tehoton. JHT purki sopimuksen alkuviikosta mailataituri Tomi Gronoffin kanssa. Nyt voidaan kysyä oliko sopimuksen purkaminen järkevä teko.Yhä selvemmin näyttää siltä, että kolmen parhaan joukkoon Suomisarjassa selviävät HCK, RoKi ja KeuPaHT.

00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
00:00 MV WEVAR Niklas VG-62 aloittaa
00:52 2min TOSKALA Matti JHT Pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon
01:01 0 - 1 YV RUUSUNEN Santeri (AALTO Jere, KARLSSON Stenka) VG-62
04:57 2min SEPPÄNEN Mika VG-62 Laitataklaus
07:04 1 - 1 MUSTONEN Henri (JÄSKE Teemu, MARKKANEN Sami) JHT
08:53 2min RAUTAJOKI Juha-Matti VG-62 Laitataklaus
14:23 1 - 2 VIRTANEN Matti (LEHTONEN Otto, SEPPÄNEN Mika) VG-62