maanantai 27. helmikuuta 2012

JHT:lle kotitappio

JHT Kalajoki hävisi Suomisarjan jääkiekko-ottelussa HC Satakunnalle numeroin 6-10 (1-1,1-6,4-3). HC Satakunnalle ottelu oli kolmas tämän viikonlopun aikana, mutta siitä huolimatta se pystyi pelaamaan joukkueena ja rakentamaan sellaiset kuviot, joista maaleja tehtiin. JHT:llä on taitavia yksilöitä, mutta JHT ei pelaa joukkueena, vaan taitavat yksilöt surffailevat ympäri kenttää ilman hiottuja kuvioita. Yhteispeli puuttuu, koska liian usein vain yksi pelaa ja muut katsovat. Jääkiekko on joukkuepeli, jossa harjoittelun avulla luodaan kuviot, joilla vastustaja voitetaan. JHT:n pelissä näkyy se, että ei ole voitu harjoitella tehokkasti, koska harjoituksissa ei ole ollut riittävästi pelaajia. Pelaajat ovat taitavia, mutta eivät pelaa joukkueena.

Ensimmäisessä erässä JHT taisteli hyvin, mutta sitten jäähyt sotkivat pelin. JHT pelasi alivoimatkin tappioita, mutta heti sen jälkeen löysättiin ja HC Satakunta sai nauttia avausmaalista. JHT:n Janis Purins tasoitti Sami Markkasen syötöstä. Toinen erä oli katastrofi kotijoukkueelle. HC Satakunta teki alivoimalla johtomaalin, mutta Henri Mustonen piti kotijoukkueen mainetta yllä tasoittamalla pelin. Kapealla pelaajamaterilla pelannut kotijoukkue otti pari jäähyjä ja pelasi alivoimat ilman takaiskuja. Jäähyt kuitenkin sotkivat peliä niin paljon, että heti kotijoukkueen jäähyjen jälkeen maaliverkot soivat omassa päässä. Toisen erän viisi viimeistä peliminuuttia oli kotijoukkueelle sysimustia. HC Satakunta maalasi neljä kertaa, jopa yhden alivoimallakin. Tämä oli kotiyleisöllekin kauheaa katseltavaa. Osa yleisöstä, jota oli 172 maksanutta, poistui toisen erän jälkeen.

Kolmas erä meni kotijoukkueelle numeroin 4-3. Pelaajat halusivat näyttää osaamistaan, kun vierasjoukkue oli jo varmistanut voittonsa ja löysännyt pelaamistaan. JHT:llä on nyt analyysin paikka, miksi JHT romahti koko loppukauden ajaksi. On tehtävä analyysi ja korjattava virheet. Nyt on jo syytä valmistautua seuraavaan kauteen ja on otettava opiksi tästä kaudesta, mitä tehtiin oikein ja missä on parantamisen varaa. Menestys tulee vain työn eli harjoittelun kautta. On oltava riittävästi motivoituneita pelaajia, jotta voidaan menestyä. JHT päättää sarjansa ensi viikonloppuna Seinäjoella, jossa vastustajana on S-Kiekko.

00:00 MV RINNE Rasmus JHT aloittaa
00:00 MV HEIKKILÄ Patrik HC Satakunta aloittaa
09:38 2min KIVINEN Niko JHT Väkivaltaisuus
09:38 10min KIVINEN Niko JHT Käytösrangaistus
09:38 2min SALONEN Mikko HC Satakunta Väkivaltaisuus
09:38 10min SALONEN Mikko HC Satakunta Käytösrangaistus
10:56 2min RAHKOLA Jani JHT Huitominen
12:38 2min HEINONEN Lauri JHT Koukkaaminen