sunnuntai 18. marraskuuta 2012

JHT:llä kamikaze-henkeä

JHT murskasi sarjakärki RoKin Kalajoen jäähallissa numeroin 6-2 (0-1, 3-1,3-0). Kaikesta näki, että JHT:n asenne oli kohtallaan. Joukkue taisteli kamikaze-tyyliin aito japanilainen Akira Tagawa peräänantamattomalla tyylillään luomassa joukkuehenkeä. Ensimmäisen erän jälkeen ottelun tapahtumiin nähden luvut olisivat voineet olla 3-1 kotijoukkueelle, mutta kotijoukkue ei onnistunut viimeistelyissään, vaikka Tagawa ja Tirri pääsivät yksin läiajoon. RoKi sen sijaan onnistui vippaamaan ruuhkasta kiekon ylämummoon ja johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 0-1, mikä ottelutapahtumiin nähden oli suuri vääryys.

Toinen erä on useasti ollut JHT:n kannaltta erittäin murheellinen, mutta nyt oli toisin. Joukkue oli nyt päättänyt voittaa ja se näkyi kaukalossa. Akira Tagawa epäonnistui rangaistuslaukauksessaan, mutta siitä sisuuntuneena Tagawa taisteli leijonnan lailla ja kaivoi kiekon ruuhasta Ville-Petteri Tirrille, joka kiskaisi kiekon reppun. Tästä varmaan Ville-Petteri Tirri nautti suuresti, sillä olihan RoKi hänen viime kauden joukkueensa ja siirtyi nyt kauden aikana RoKi JHT:n joukkueeseen. Tomi Gronoff siirsi kotijoukkueen Lauri Laakon syötöstä 2-1. Akira Tagawa pääsi yksin läpi eikä tällä kertaa epäonnistunut ja tilanne oli 3-1. Tämä maali varmasti nosti Tagawan itsetuntoa, sillä hän pelasi kuin hurmiossa. RoKin kavennusmaali oli erikoinen. Yleisö luuli, että päätuomari puhalsi pelin poikki maalivahdin härinnän takia, mutta kun kiekko lipui maaliin, niin tuomari näytti maalia. Tämä oli RoKin ylivoimamaali. Tilanteisiin nähden ottelu olisi voinut olla jopa 5-2, mutta JHT:n pelaajat eivät onnistuneet hyvistäkään paikoista.

Kolmas erä oli alkoi Ville-Petteri Tirrin maalilla, johon syötön antoi Juha Lehtomäki. Maali oli todellinen tahtomaali, mikä yllätti maalivahti Eetu Kaikkosen täydellisesti. JHT:n Lauri Laakko iski kotijoukueen viidennen maalin ja ottelu oli näin ratkennut. RoKi käytti aikalisänsä, mutta siitä ei ollut apua, sillän turhautuneet RoKi:n pelaajat kuluttivat jäähypenkkiä ja sieltä ei otteluita voiteta. JHT:n tehomiehet tekivät ylivoimalla kotijoukueen kuudennen maalin. Sami Markkanen maalintekijä ja Tomi Gronoff ja Henri Mustonen syöttäjinä. JHT:n maalivahti Mika Kokko pelasi jälleen loistopelin torjuen 45 kertaa torjuntaprosentin ollessa 95,74. Mika Kokko on ehkäpä koko lohkon paras maalivahti.