lauantai 3. marraskuuta 2012

Mustonen hurjana Kalajoen kaukalossa

JHT juhlimassa voittomaaliaan Red Ducksia vastaan käydyssä jääkiekko-ottelussa.

JHT:n Henri Mustonen siivitti mainiolla pelillään joukkueensa 5-4 (1-1,3-3,1-0) voittoon Vaasan Red Ducksin Suomsarjan alkulohkon ottelussa Kalajoella. Henri Mustonen maalasi neljä kertaa ottelussa ennenkuin loukkaantui kolmannen erän puolivälissä. Toinen JHT:n sankari oli maalivahti Mika Kokko, joka on noussut selkeästi JHT:n ykkösvaalivahdiksi. Mika Kokko torjui ottelussa 36 laukausta torjuntaprosentin ollessa 90. Mika Kokko on varma maalivahti eikä peli ailahtele.

Ensimmäisessä erässä vaasalaiset tulivat lujaa ja syötöt tulivat lapaan. Vaasalaiset hallitsivat hienokseltaan ensimmäistä erää. Ylivoimalla vaasalaiset siirtyivät 0-1 johtoon Jonas Grönbackan maalilla. Kotijoukkueen Janne Kelahaara onnistui tasoittamaan. Syöttöpisteet Tomi Gronoffille ja Sami Markkaselle.

Toinen erä oli kotijoukkueen hienoista hallintaa. JHT:n maalitykki Henri Mustonen siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon rangaistulauksella. Vaasalaiset painovat päälle ja he onnistuivatkin kahdesti. Ensin Jani Kiviniemi tasoitti pelin ja sitten Jesper Söderholm vei vieraat 2-3 johtoon. Kotijoukkueen Timo Seikkula vapautti Henri Mustosen alivoimalla läpiajoon ja tuollaisesta paikasta Mustonen ei erehdy, vaan maaliverkot soivat. Tilanne oli 3-3. Red Ducksin Jere Rajala vei uudelleen vieraat johtoon numeroin 3-4, mutta ylivoimalla Henri Mustonen tasoitti pelin tekemällä ottelussa kypärätempun. Syööttöpisteet Tomi Gronoffille ja Juha Lehtomäelle.

Ratkaisevassa eli kolmannessa erässä vaasalaiset kävivät kuumina. Kotijoukkueen sankari Henri Mustonen lisäsi vaasalaisten tuskaa viemällä kotijoukkueen 5-4 johtoon, mikä oli myös voittomaali. Vaasalaisten tunteet nousivat pintaan ja useampaa pelaajaa kutsui jäähypenkki. Kotijoukkue pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan pitkät tovit, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ajassa 57.14 Red Ducks otti aikalisän, mutta Jesper Söderholmin jäähy sotki vaasalaisten takaa-ajon. Ei auttanut maalivahdin poisottaminenkaan vaasalaisia, sillä kotijoukkue ei antanut vaasalaisille mitään mahdollisuuksia erän lopussa. Tämä oli tasaisessa sarjassa tärkeä voitto JHT:lle. Huomenna on vastassa sarjakärki RoKi Kalajoella.