torstai 8. marraskuuta 2012

Mustosen kypärätemppu

Kuva Hannu Tilus                                Henri Mustonen

JHT paranteli asemiaan jääkiekon Suomisarjassa voittamalla vieraissa Raahe-Kiekon numeroin 3-5 (0-0-, 1-3, 2-2). JHT:n sankari oli kyprätempun tehnyt Henri Mustonen, joka teki alivoimalla kolmennessa kolmannen henkilökotaisen maalinsa eli kypärätempun. Toinen JHT:n sankari oli tolppien välissä, nimittäin Mika Kokko torjui 46 laukausta torjuntaprosentin ollessa 93,88. R-Kiekon maalivahti Tuomas Lohtander torjui 35 laukausta torjuntaprosentin ollessa 89, 74.

JHT nousi voitollaan alkulohkon neljänneksi kahden pisteen päähän Kokkolan Hermeksestä, mikä saapuu Kalajoelle launtaina, jolloin on odotettavissa kiihkeä paikalliskamppailu pisteistä ja maakunnan herruudesta. Ensimmäinen erä Raahessa oli tasaista vääntöä, mutta toisessa erässä Henri Mustonen iski kiekon kahdesti Tuomas Lohtanderin selän taakse. JHT:n kolmannen maalin leipoi Ville Petteri Tirri Jarno Palolan ja Akira Tagawan saadessa syöttöpisteet. Tilanteessa 1-3 Raahe-Kiekkon käytti aikalisän.

Kolmannessa erässä Jarno Palola siirsi vieraat jo 1-4 johtoon Akira Tagawan ja Iikka Törnvallin esityöstä. Raake-Kiekko kavensi tilanteeksi 2-4 ja ylivoimalla Tomi Gronoffin jäähyn aikana Raahe-Kiekko kavensti tilanteeksi 3-4. Raahe-Kiekko otti riskin ottelun lopussa ja otti maalivahdin pois luukulta ja lisäksi JHT:n pelaaja sai jäähyrangaistuksen. Raahe-Kiekko pelasi kuudella neljää vastaan, mutta ahneelle tuli kakkainen loppu, sillä Henri Mustonen laukoi kiekon tyhjiin 14 sekuntian ennen kolmannen erän ja koko ottelun loppua.