lauantai 10. lokakuuta 2009

JHT Kalajoki voitti kotonaan Jeppiksen

JHT Kalajoella näytti TIHC:sta saadun murskavoiton jälkeen asennoitumisvaikeuksia etukäteen huomattavasti helpompaa vastustajaa vastaan. Niinpä Pietarsaaren Jeppis aloitti maalitehtailun vieden ensimmäisen erän numeroin 1-2. JHT Kalajoki kuitenkin piristyi sen verran, että voitti koko ottelun numeroin 4-3 (1-2, 3-0, 0-1).
JHT Kalajoen puolustus oli nyt uusiutunut, sillä Marko Tuomainen oli edelleen loukkaantumisen takia poissa sekä luottopuolustaja Perttu Niskakangas on rivistä pois vielä pitkän aikaa vakavan loukkaantumisen takia. Puolustukseen oli palannut Jari Lehtomäki ja Kajaanin Hokista joukkueeseen oli liittynyt Janne Saarenpää.

Tänään kotijoukkueen luistin ei kulkenut toivotulla tavalla eikä kiekko liikkunut. Vaikeuksia oli hyökkäysten käynnistämisessä sekä syöttöjen tarkkuuksissa. Aivan ensimmäisen erän lopussa Tomi Gronoff teki kotijoukkueen avausmaalin Matti Toskalan ja Artturi Puoskarin esityöstä. Toisen erän puolivälissä Aku Joki-Erkkilä toi kiekon yksin alivoimalla maalin perukoille saakka. Tämän jälkeen Jeppis otti aikalisän, mutta se ei auttanut. Kotijoukkueen tehomiehet Henri Mustonen ja Teemu Jäske tekivät kumpikin maalin reilussa minuutissa ja niin oli tilanne 4-2.

Kolmannessa erässä pirteästi pelannut Pietarsaaren Jeppis kavensi tilanteeksi 4-3 Jens Östmanin maalilla. JHT tappoi aikaa ja varmisti mahdollisimman niukan 4-3 voiton sekä kolme sarjapistettä. JHT Kalajoen Jari Mäyrä torjui erinomaisesti ja oli kotijoukkueen paras pelaaja tässä ottelussa. JHT Kalajoki säilytti lohkon piikkipaikan ja Tomi Gronoff nousi pistepörssin kakkoseksi ja JHT Kalajoen tehokkaimmaksi mieheksi. JHT Kalajoki on lohkon tehokkain alivoimajoukkue ja myös tehokkain ylivoimajoukkue.
Kiekko-Laser voitti Raahessa Raahe-Kiekon numeroin 1-10 ja TIHC voitti EtPo72:n numeroin 7-1.

00:00 MV MÄYRÄ Jari JHT aloittaa
00:00 MV KARI-KOSKINEN Janne Jeppis aloittaa
09:43 0 - 1 BARYSHEV Alexandr (JOKI Sami, KALLIOINEN Mikko) Jeppis
12:49 2min TIRRI Ville-Petteri JHT Kampitus
14:19 2min SAARENPÄÄ Janne JHT Korkea maila
15:09 0 - 2 YV PARTANEN Ville (VÄÄNÄNEN Markus, KUUSISTO Matias) Jeppis
18:06 2min PASSI Eric Jeppis Huitominen
19:57 1 - 2 YV GRONOFF Tomi (TOSKALA Matti, PUOSKARI Artturi) JHT