sunnuntai 18. lokakuuta 2009

JHT siirtyi jälleen sarjan kärkipaikalle

JHT Kalajoki sai vieraakseen Tornin IHC, joka oli eilen kärsinyt tappion Pietarsaaren Jeppikselle numeroin 5-1. Tornion IHC koki toisen tappionsa viikonlopun aikana, kun se hävisi JHT:lle Kalajoella numeroin 6-5 (1-1, 1-0, 4-4).

JHT:n aloitus oli jälleen kerran vaikea, sillä vierailijat siirtyivät 0-1 johtoon jo heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla. Kotijoukkueen Tomi Gronoff kuitenkin tasoitti ylivoimalla Tomi Heinosen ja Marko Tuomaisen esityöstä. Peli oli todella sekavaa ja vähemmän nautinnollista katsottavaa.

Toinen erä oli junkkaripelaajilta jo hiukan parempaa peliä, mutta tehottomuus aiheutti turhautumista ja niinpä Aku Joki-Erkkilä otti 10 minuutin käytösrangaistuksen. Tosin oma syynsä tähän oli erotuomari Keijo Karhun epävarmalla tuomarilinjalla. Sami Markkanen antoi tarkan syötön maalin takaa maaliluukulla kärkkyneelle Henri Mustoselle, joka pisti kiekon varmasti reppuun.

Kolmannessa erässä kotijoukkue siirtyi jo 4-1 johtoon ja ottelu näytti ratkenneen. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä torniolaiset taistelivat ja saivat Hannu Hanhen tuurilla kavennettua pelin numeroihin 4-3. Puolustajan paikkaa pelaava Ville-Petteri Tirri siirsi kotijoukkueen jo 5-3 johtoon. Torniolaiset kavensivat lähes kuolleesta kulmasta numeroiksi 5-4. Kalajokiset pääsivät pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta tulosta ei saatu aikaan. Erän lopussa torniolaiset yrittivät kavennusta kuudella viittä vastaan, mutta se ei kannattanut, sillä JHT:n kapteeni Sami Markkanen vippasi kiekon tyhjään maaliin. Tilanne oli nyt 6-4. Kolme sekuntia ennen ottelun päätösvihellystä Tornion
Tommy Latouche-Gauvin teki kypärätempun tässä ottelussa eli kolmannen maalinsa. JHT:n maalivahdilla Toni Prittisellä ei ollut paras päivänsä tänään.
Tärkeintä oli voitto ja kolme sarjapistettä. Seuraava peli on Raahessa ensi lauantaina ja siellä luistimen pitää kulkea ja kiekon liikkua eri tahtiin kuin nyt Kalajoella, jos JHT aikoo vielä senkin pelin jälkeen pitää piikkipaikkaa sarjassa.