lauantai 3. maaliskuuta 2012

HU-Kalajoelle kotitappio

Ramon Bezzera

William Santa Maria

Sarjakauden viimeisessä merkityksettömässä ykkössarjan lentopallo-ottelussa HU-Kalaoki kohtasi Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä ja hävis ottelun numeron 2-3 (25-27, 25-7, 25-17, 23-25,12-159. HU-Kalajoki lähti otteluun ilman vakituisia keskitorjujiaan eli Joni Mattilaa ja Jari Tuuraa. Joni Mattila oli loukannut itsensä ja Jari Tuura oli matkoilla. HU-Kalajoella ei tässä ottelussa ollut paikkansa täyttäviä korvaajia noille pelaajille. Torjunta olikin tässä ottelussa HU-Kalajoen heikkous. Ensimmäistä erää HU-Kalajoki hallitsi suvereenisti erän puoleen väliin saakka ja vasta aivan erän lopussa NaPan pelivarmuus toi NaPan tasoihin ja lopulta erävoittoon, koska kotijoukkueelta puuttui voiton tahto. NaPan passari Ralt Ozolins onnistui erinomaisesti Napan nuorten pelaajien kykyjen hyödyntämisessä. NaPan nuoret pelaajat tulevat ensi kaudella olemaan kova joukkue.

HU-Kalajoen peli-ilo löytyi toisessa erässä, jossa passari William Santa Maria toimi kapelimestarina ja Leandro De Souza ja Ramon Bezzerra tahdittivat HU-Kalajoen murskavoittoon tässä erässä. Kolmannessa kotijoukkue hallitse edelleen peliä ja vei sen suvereenisti numeroin 25-17. Neljännessä erässä NaPan joukkue tiivisti torjuntaansa ja vei erän kotijoukkueen karmivien virheiden johdosta. Viides erä oli pakkopulla kotijoukkueelle eikä voitontahtoa löytynyt. Erä ja koko ottelu meni Napalle. HU-Kalajoen parhaimmistoa tai ehkä paras pelaaja oli Ville Lehtinen, joka teki kotiojukkueen pelaajista vähiten virheitä.

HU-Kalajoki voitti sarjan ja jatkaa tappiostaan huolimatta pelejä. Seuraava vastus taitaa olla liian kova tai joukkueen on noustava kokonaan uudelle tasolle, mikäli mielii takaisin voittojen tielle.