lauantai 1. lokakuuta 2011

Komea kotivoitto

Robert Thomas joutui törkeän laitataklauksen kohteeksi.

JHT otti komean kotivoiton IPK:sta numeroin 5-0 (0-0,2-0,3-0). Ensimmäinen erä oli tasaista, mutta sekavaa peliä. JHT:n maalissa Rasmus Rinne pelasi nollapelin ja piti näin koko joukkuetta pystyssä tärkeillä torjunnoillaan. Ensimmäisessä erässä IPK:n maalivahti Samu Airasvaara torjui 13 kertaa ja kotijoukkueen Rasmus Rinne 12 kertaa. JHT:n joukkueesta oli poissa eilen RJK-pelissä loukkaantuneet Taneli Mattila ja Kai Yli-Untinen. Kiekon eilen kasvoihinsa saanut Perttu Niskakangas oli pelissä mukana.

Toisen erän puolivälin jälkeen kotijoukkueen Sami Markkasen upea ylivoimamaali hanskakäden puoleiseen yläkulmaan pudotti apinan pois kotijoukkueen selästä. Markkasen maaliin syötön antoi Markkasen tutkapari Henri Mustonen. Tämän jälkeen kotijoukkueen peli vapautui. Kotijoukkueen Robert Thomas viimeisteli Timo Seikkulan erinomaisesta syötöstä kotijoukkueen toisen maalin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Tapani Nikkilä. Robert Thomas näyttää etenevän maali per ottelu vauhdilla.

Kolmas erä oi kotijoukkueen näytöstä. Joukkueen viime kauden runkopelaajat alkoivat vertyä ja maalihanat aukesivat. Henri Mustonen viimeisteli upean kuvion päätteksi kotijoukkueen kolmannen maalin. Syöttöpisteet merkittiin Sami Markkaselle ja Timo Seikkulalle. JHT:n neljäs maali oli Matti Toskalan käsialaa ja syöttöjiksi merkittiin Perttu Niskakangas ja Artturi Puoskari. Niko Kivinen iski ylivoimalla kotijoukkueen viidennen maalin. Syöttöpisteet Henri Mustoselle ja Matti Toskalalle. Tässä vaiheessa IPK väsyi ja turhautui. Se näkyi huolimattomana pelaamisena mm. vaihtovirheinä ja törkeänä laitataklauksena, jonka kohteeksi joutui Robert Thomas. Maalivahti Rasmus Rinne pelasi nollapelin ja oli siten ratkaiseva pelimies kotijoukkueelle.

Kierroksen muut ottelut päättyivät seuraavasti: Roki-Hermes 4-3 JA, Ahmat- RJK 0-2, Lämärit – S-Kiekko toisen erän jälkeen 0-3. JHT:llä on seuraava ottelu perjantaina Hermestä vastaan Kokkolassa ja lauantaina IPK:ta vastaan Iisalmessa.

00:00 MV AIRASVAARA Samu IPK aloittaa
00:00 MV RINNE Rasmus JHT aloittaa
09:45 2min RÄSÄNEN Tomi JHT Estäminen
13:13 2min RANDELIN Niko IPK Kampitus
15:53 2min VIRTANEN Antti IPK Poikittainen maila
18:07 2min LUKKARI Heikki IPK Poikittainen maila

28:48 2min THOMAS Robert JHT Estäminen
29:43 2min HILTUNEN Heikki IPK Kiinnipitäminen