sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Nikkilä ratkaisi ylivoimalla

JHT:n voitonriemua (Kuva Hannu Tilus)

JHT jatkoi voittoputkeaan Iisalmessa voittamalla IPK:n numeroin 4-5 (1-0,2-4,1-1) . Ottelu oli JHT hallintaa, sillä kotijoukkueen maalivahti joutui torjumaan 46 kertaa ja JHT:n Rasmus Rinne 28 kertaa. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja kotijoukkue IPK onnistuikin tekemään ensimmäisen maalinsa aivan erän lopussa, kun Henri Kivioja Timo Vornasen ja Otto Huttusen syötöistä yllätti maalivahti Rasmus Rinteen.

Toisessa erässä JHT karkasi, kun ensin JHT ylivoimalla tasoitti tilanteeksi 1-1. Asialla olivat JHT:n tehomiehet Henri Mustosen johdolla. Syöttöpisteet Sami Markkaselle ja Tomi Gronoffille. Heti perään nuori Lauri Laakko venytti maaliverkkoja Henri Mustosen ja Taneli Mattilan esityöstä. Reilun minuutiin kuluttua taululla oli numerot 1-3, sillä Hnerik Holmström lisäsi JHT:n johtoa. IPK kavensi ylivoimalla JHT:n Niko Kivisen lämmittäessä jäähypenkkiä huitomisen seurauksena. IPK onnistui alivoimalla tasoittamaan pelin 3-3:een. Aivan erän lopussa JHT siirtyi kuitenkin uudelleen johtoon Teemu Jäsken maalilla, johon syttäjiksi merkittiin Henrik Holmström ja Tapani Nikkilä.

Kolmannessa erässä IPK:n Sami Kaikkonen tasoitti ottelun 4-4:ään. JHT ei tästä säihkähtanyt vaan pisti ylivoimalla kiekon reppun. Voittomaalin tekijäksi merkittiin Tapani Nikkilä ja syöttäsjiksi Taneli Mattila ja maalivahti Rasmus Rinne. IPK otti aikalisän ja JHT:n Perttu Niskakangas sai kiinnipitämisestä pienen rangaistuksen. IPK otti maalivahdin pois ja painoi kuudelle neljää vastaan, mutta JHT ja Rasmus Rinne kestivät IPK:n rynnistyksen. Näin ottelu päättyi vierasvoittoon ja JHT varmisti tällä voitolla lohkon kärkipaikkaansa

00:00 MV AIRASVAARA Samu IPK aloittaa
00:00 MV RINNE Rasmus JHT aloittaa
02:35 2min LEHTO Joel IPK Kampitus
10:17 2min HOLMSTRÖM Henri JHT Kiinnipitäminen
10:33 2min LUKKARI Heikki IPK Estäminen
15:12 2min THOMAS Robert JHT Huitominen
15:12 2min RANDELIN Niko IPK Väkivaltaisuus
16:00 2min MERTANEN Simo IPK Koukkaaminen