sunnuntai 13. tammikuuta 2013

HU-Kalajoki kukisti Tampereen Akaa-Volleyn

Santeri Rytky palkittiin kotijoukkueen parhaana

HU-Kalajoki sai tämän vuoden avausvastustajakseen tamperelaisen Akaa-volley numeroin 3-0 ( 27-25, 25-20, 25-16). Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä vierasjoukkueen johdossa. Kotiojoukkue tasoitti pelin tilanteessa 6-6 ja meni 9-6 johtoon, jolloin Akaa-Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä. Akaa-Volley tasoitti pelin tilanteeksi 10-10. HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 14-15. Erää edettiin vieraiden johdossa 17-20, mutta kotijoukkue tasoitti tilaanteeksi 22-22, jolloin Akaa-Volley käytti toisen aikalisänsä. Kotijoukkueen johdolla edettiin eräpallotilanteeseen 24-23, mutaa Akaa-Volley tasoitti tilanteeksi 24-24, HU-Kalajoki käytti toisen aikalisänsä. HU-Kalajoki eteni eräpallotilanteeseen 25-24, mutta Akaa-Volley tasoitti. HU-Kalajoki siityi 26-25 johtoon ja kolmanella eräpallolla erä tuli kotijoukkueelle numeroin 27-25.
HU-Kalajoen herra ja hidalgo oli passari Italo Do Naccimento, joka oli valovuosia taidoissa vieraiden passareita edellä. Italo on 23-vuoitias 196 cm pitkä brassipassari, joka onnistui erinomaisesti syötöissä ja torjunnassa sekä teki myös kolme hyökkäyspistettä. Kotijoukkueesta onnistui torjunnoissa erinomaisesti 20-vuotias 205 cm pitkä keksitorjuja Santeri Rytky, joka teki erässä kolme onnistunutta torjuntaa ja päätti kaksi hyökkäystä mallikkaasti. Taavi Sadam epäonnistui kaikissa syötöissään, mutta onnistui päättämään kolme näyttävää hyökkäystä. Teemu Haka onnistui päättämään neljä hyökkäystä ja Henri Hölsönmäki onnistui hankkimaan torjunta- ja hyökkäyspisteen.

Toista erää kotijoukkue johti 9-5, jolloin Akaa-Volley käytti ensimmäisen aikanlisän. Erää edettiin kotijoukkueen johdossa koko erän ajna. Lähimmäksi Akaa-Volley pääsi tilanteessa 20-18. Kotiojoukkue eteni vastustamattomasti eräpallotilanteeseen jolloin Akaa-Volleyn valmentaja Risto Lahti otti aikalisän. Kotijoukkue ratkaisi erän numeroin 25-20. Santeri Rytky onnistui tässäkin erässä erinomaisesti torjunnoissaan torjumalla neljä kertaa pisteen arvoisesti ja päätti yhden hyökkäyksen onnistuneesti. Tämän erän kotijoukkueen sankari oli joukkueen toinen brassipelaaja 24-vuotias 202 cm pitkä keskitorjuja Rildo Alves Dias, joka syötti yhden pisteen, torjui yhden pisteen ja pääti neljä onnistunutta hyökkäystä. Taavi Sadan hankki kolme pistettä samoin kuin Henri Hölsönmäki. Passari Italo Do Nascimento onnistui passeillaan hajottamaan vieraiden torjunnan erinomaisesti.
Vierasjoukkueen paras pelaaja on edelleenkin 32-vuotias 195 cm pitkä konkari Matti Ollikainen, jonka erinomainen pelisilmä, hyvät syötöt ja taidokkaat iskut tulivat tässäkin ottelussa esille. Ollikaisella oli kuitenkin vaikeuksia vastaanotoissa, joita kotijoukkueen passari Italo käytti häikäilemättömästi hyväksi vaikeissa syötöissään. Akaa-Volleyn erikoisuus oli hyvän ponnistuvoiman ja taitavan käden omaava togolainen 28-vuotias 198 cm pitkä Adjete Agnnithey, jonka pelistä kuitenkin näkyi pelivarmuuden ja pallonhallinan puute. Onnistuneet iskulyönnit olivat kuitenkin häikäisevää nähtävää.

Kolmas erä olikin jo läpihuutojuttu. Akaa-Volley käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 8-3. Toisen aikalisänsä Akaa-Volley käytti tilanteessa 14-10. Kotijoukkue pelasi kuitenkin vahvasti erinomaisen passarinsa hajottaessa Akaa-Volleyn torjunnan taidokkailla passeillaan. Kotiojoukkue johti peli 20-12 ja eteni kohti eräpalloa ja erävoittoa, mikä tuli numeroin 25-16.
Kolmannen erän kotijoukkueen sankarit olivat passarin ohella virolainen Taavi Sadama viidellä hyökkäyspisteellä sekä brasilialainen keskitorjuja Rildo Alves Dias, joka torjui viisi kertaa onnistuneesti ja päätti kaksi hyökkäystä onnistuneesti. Passari Italo Do Nascimento ruokki onnistuneesti myös 25-vuotiast 195 cm pitkää Teemu Hakaa ja 24-vuotiasta 191 cm pitkää Henri Hölsönmäkeä. HU-Kalajoki oli nyt todellisessa iskussa ja käytti tehokkaasti hyväkseen pituusylivoimansa. Kotijoukkueen nostopeli oli nyt parempaa kuin aikaisemmin ja se mahdollista passari Italo Do Nascimenton loistopelin. Seuraava peli onkin sitten Kyyjärvellä Kyyjärven Kyvyn vieraana ensi launtaina.