lauantai 19. tammikuuta 2013

JHT latoi murskalukemat

JHT:n kolmas maali

JHT Kalajoki voitti kuuden tappiollisen ottelun jälkeen S-Kiekon murskalukein 8-2 (2-1, 1-1, 5-0) tänään Kalajoen jäähallissa. Ensimmäinen erä oli hienoista JHT:n painostusta, vaikka maalivahtien torjunnat olivatkin JHT:n Mika Kokko 11 torjuntaa ja S-Kiekon Eemeli Sivonen 9 torjuntaa. JHT aloitti maalitehtailun ensimmäisessä erässä alivoimalla, kun Henri Mustonen karkasi alivoimalla Sami Markkasen loistosyötöstä ja pisti kiekon vasempaan ylämummoon. S-Kiekko sortui ylilataumiseen ja se näkyi jatkuvana jäähypenkin kulutuksena. Ylivoimalla Henri Mustonen huudatti kotiyleisöä toisen kerran, kun laukoi kiekon varamsti reppuun Lauri Laakon ja Tomi Gronoffin valmistella namupaikan. JHT:n pelaajille tuli hyvänolon tunne kun oltiin kahden maalin johdossa ja odoteltiin ensimmäisen erän loppuvihellystä. Luistin liikkui laiskasti, kun odoteltiin erän loppua. S-Kiekko sen sijaan painoi päälle kuin raivohärkä ja onnistui kaventamaan aivan erän lopuksi tilanteeksi 2-1.

Toinen erä alkoi S-Kiekon innokkaalla takaa-ajolla. Se mahdollisti JHT:n terävät vastahyökkäykset, joiden erikoismies on Henri Mustonen. Hän onnistuikin hankkimaan rangaistukslauksen, mutta ei onnistunut tällä hertaa huiputtamaan S-Kiekon maalivahtia. Ennen toisen erän puolta väliä S-Kiekon rynnistys palkittiin tasoitusmaalilla. Toisen erän viimeisellä minuutilla JHT:n Lauri Laakko lakaisi kiekon verkon uumeniin näyttävän pyörityksen päätteeksi, josta syöttöpiste merkittiin Iikka Törnvallille.

Kolmas erä oli JHT:n näytöstä, sillä kapealla materiaalilla pelannut S-Kiekko väsyi ja turhautui varsinkin JHT:n neljännen maalin jälkeen, jonka isä oli hattutempun tehnyt Henri Mustonen. Syöttöpisteet pisteet merkittiin JHT:n muille tehomiehille Sami Markkaselle ja Timo Seikkulalle. Ylivoimalla Lauri Laakko teki ottelun toisen maalinsa ja siihen syöttäjiksi merkittiin Sami Markkanen ja Henri Mustonen. JHT:n kuudes maali tuli jälleen loistavan ylivoiman seurauksena. Tomi Gronoff lakaisi kiekon oikeaan alakulmaan Henri Mustosen ja Sami Markkasen valmistella loistavan maalitekopaikan. JHT:n seitsemännen maalin teki ylivoimalla JHT:n Tomi Gronoff peräänantamattomat Akira Tagawan kiemuroitten jälkeen johon hänet vapautti joukkueen kapteeni Timo Seikkula. JHT:n kahdeksannen maalin laukoi Henri Holmström Iikka Törnwallin ja Robert Thomasin saadessa syöttöpisteet.

JHT:n tuki ja turva oli jälleen maalivahti Mika Kokko, joka torjui 43 laukausta torjuntaprosentin ollessa 95,56. Tällä hetkellä JHT:n kaikki pelaajat ovat terveenä ja pelikunnossa. Joukkue on saanut aikaisemmin JHT:n joukkueessa pelanneet Robert Thomasin takaisin riveihinsä. Huomenna JHT:llä on peli Rovaniemellä ja siellä on varmasti sali täynnä, sillä tulossa on todella jännittävä jääkiekko-ottelu.