maanantai 21. tammikuuta 2013

RoKi kukisti JHT:n

Robert Thomas tuli vahvistamaan JHT:tä ( kuva Hannu Tilus)

RoKin ykköskenttä oli hurjassa vireessä, kun RoKi voitti Rovaniemellä JHT:n numeroin 5-2 (2-0,1-1, 2-1). RoKin ykköskenttä teki kaikki RoKin maalit ja joukkueen kapteeni Henri Joki-Erkkilä viimeisteli kypärätempun. Ensimmäisen erän alkuminuutit olivat Rokin vahvaa painostusta yli 800 kannattajan kannustamana. RoKin ykköskenttä aloitti maalinteon, kun Markus Sauvola otti kaksiminuuttisen kampituksesta. Vain 40 sekuntia ylivoimaa RoKin ykkösketjun toimesta, kun kiekko Henri Joki-Erkkilältä maalin taakse Vesa Inkeröiselle, kiekon pysäytys ja tarkka syöttö maalin eteen Jarkko Kostamolle, joka ei erehtynyt, tilanne 1-0. JHT:ltä maalinteko ei onnistunut, vaikka paikkoja oli.
JHT:n Akira Tagawa lähti jäähyboksiin huitomisesta ja RoKin ykkösketju tuli jäälle ylivoimaa pyörittämään. Henri Joki-Erkkilä laittoi viivalta pomppukiekkoa maalille, maalivahti Mikan Kokon edessä oli sinisiä maskissa ja kiekko längistä sisään, 2-0, syöttöpiste Vesa Inkeröiselle.

Toinen erä oli RoKin kovaa painostusta, mutta JHT:n maalivahti Mika Kokko piti JHT:tä pystyssä peräti 21 torjunnalla, kun vastaavasti RoKin maalivahti Tuukka Huumonen selvisi 7 torjunnalla.
RoKin kolmas maali oli Vesa Inkeröisen taidonnäytöstä. JHT:n Kai Yli-Untinen oli polvitaklauksesta boksissa ja kiekko hyökkäyspäässä. Vesa Inkeröinen syötti vasemmalle jossa Henri Joki-Erkkilällä oli tilaa pamauttaa kiekon maaliin suoraan syötöstä maaliin. JHT:n Jarno Palola kavensi 20 sekuntia myöhemmin. Jarno Palola oli yksin Huumosen maalin edessä ja veivasi kiekon pömpeliin. Syöttöpiste Henri Holmströmille.

Kolmatta erää oli pelattu vajaat neljä minuuttia kun Henri Joki-Erkkilän puhdas hattutemppu näki päivänvalonsa. Luja laukaus yläkulmaan ja kiekko pyöri kolisten JHTn maalille. RoKin viides osuma oli Mikko Väänäsen hyvän oivalluksen tulosta.Hannu Erkkilä hyppäsi vaihdosta jäälle, kiekko Mikko Väänäseltä pystyyn Hannu Erkkilälle vauhtiin, harhautukset ja veivit ja Mika Kokko oli yllätetty viidennen kerran. Syöttöpiste tästä myös Vesa Inkeröiselle. JHT:n Henri Holmström kaunisteli lukemia viivalta, Huumosen edessä oli hyvä maski ja pomppukiekko painui sisään. RoKi voitti JHT:n numeroin 5-2. JHT kuitenkin pelasi hyvän pelin, mutta RoKin ykköskenttä oli tänään pitelemätön. JHT:n maalivahti Mika Kokko torjui ottelussa 43 laukausta torjuntaprosentin ollessa 89,58. JHT:n maalitykki Henri Mustonen oli poissa tästä pelistä kuumesairuden takia ja se näkyy ottelun lopputuloksessa. Seuraava vastus JHT:llä on keskiviikkona kotipeli Vaasan Red Ducksia vastaan.