keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Avoimien ovien ilta Kalajoella

JHT Kalajoki voitti keskiviikkoiltana Kalajoella Raahe-Kiekon numeroin 11-5 ( 2-1, 5-3, 4-1) . Tässä ottelussa yleisö sai mitä halusi eli maaleja tuutin täydeltä. Ottelun sankari oli 19-vuotias Kai Yliuntinen, joka teki peräti neljä maalia ja antoi yhden maalisyötön. Maaliahne Kai Yliuntinen palkittiin kotijoukkueen parhaana pelaajana.

Kolmosketjun peli oli todella ilahduttavaa, sillä Valtteri Hotakaisen saldo oli 1+2 ja Ville-Petteri Tirrin 0+4. Eniten tehopisteitä tässä ottelussa hankki ykköskentän laituri Aki Sarkkila saldonaan 1+5. Sami Markkasen saldo oli 3+2 ja Henri Mustosen (kuvassa) 2+2. Kakkoskentän Tomi Gronoff - Matti Toskala - Tuomas Pirttijärvi tuhlasivat maalipaikkoja oikein urakalla.

JHT:n maalivahti Jari Mäyrällä ei ollut paras päivänsä ja siksi hänet vaihdettiin Toni Pirttiseen kolmannessa erässä. Ensimmäinen erä oli JHT:n selvää hallintaa. Raahe-Kiekko pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteeksi 1-1, kun kotijoukkueen puolustaja kaatui hyökkäyspään siniviivalla ja Raahe-Kiekon Taneli Lohtander pääsi karkuun alivoimalla ja pisti kiekon varmasti maaliin, kun maalivahti Jari Mäyrä liukui torjunnassaan maalinsa ohi. Näin Lohtander pisti kiekon avoimeen maaliin. Ensimmäisen erän lopulla Raahe-Kiekko tasoitti pelin 2-2:een, mutta maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia.

Toisessa erässä liukas ja taitava JHT:n Kai Yliuntinen teki kypärätempun todella kauniiden maalien avulla. Näin JHT siirtyi jo 7-1 johtoon ja silloin näytti ottelu ratkenneen. JHT:n pelaajat pelasivat huolimattomasti ja niinpä Raahe-Kiekko rankaisi kolmella perättäisellä maalilla kahden minuutin sisällä. Toisen erän lopussa tilanne oli vain 7-4 kotijoukkueen hyväksi.

Kolmannessa erässä JHT vaihtoi maalinsuulle Toni Prittisen. JHT:n ykköskenttä lisäsi JHT:n johdon 8-4:ään. Tässä vaiheessa Raahe-Kiekko otti aikalisän. Siitä ei kuitenkaan ollut apua, sillä nuori JHT:n kolmoskenttä pisti ranttaliksi ja jälleen ottelun sankari JHT:n Kai Yliuntinen heilutteli maaliverkkoja. Joukkueen kapteeni Sami Markkanen kaunisteli numeroiksi 10-5 ja kolmoskentän Valtteri Hotakainen loppunumeroiksi 11-5.

Ottelua seurasi 301 katsojaa. JHT:lla on alkusarjan viimeinen ottelu lauantaina Ylivieskassa. JHT:n on pelattava vähintäänkin tasapeli varmistaakseen lohkonsa kakkospaikan. On todennäköistä, että JHT säilyttää lohkonsa kakkospaikan saa ristiinkarsinnassa vastaansa 17.12. Kalajoella S-Kiekon. Sen jälkeen sarja jatkuu Seinäjoella lauantaina 20.12. ja sunnuntaina 21.12. Kalajoella.