sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Tuomas Pirttijärvi ratkaisi

JHT-Kalajoki sai itsenäisyyspäivänä vieraakseen lohkokakkosen Oulun Kiekko-Laserin. Ottelun hahmoksi nousi kotijoukkueen Tuomas Pirttijärvi, joka teki kypärätempun ja ratkaisi ottelun jatkoaikamaalillaan ajassa 60.46. JHT-Kalajoki voiti jännitysottelun numeroin 5-4 (1-0, 2-2, 1-2, 1-0).

Tuomas Pirttijärvi aloitti maalikarkelot ennen ottelun ensimmäisen peliminuutin täyttymistä. Se maali olikin ensimmäisen erän ainoa maali. Kiekko-Laserin Leif Syrjä sai ensimmäisen erän lopulla 10 minuutin käytösrangaistuksen.

Toisen erän alussa Kiekko-Laserin Tommi Meriläinen otti huitomisesta kahden minuutin jäähyn ja kotijoukkueen Perttu Niskakangas rankaisi Matti Toskalan syötöstä. Kaksikymmentä sekuntia ehti kulua, kun kiekko oli jälleen Kiekko-Laserin maalissa. Maalintekijänä kunnostautui Valtteri Hotakainen Ville-Petteri Tirrin ja Niko Kivisen esityöstä. Henrik Juntunen kavensi tilanteeksi 3-1. Muutoin Henrik Juntusen peli ei häikäissyt ottaen huomioon Juntusen pitkän liigauran. Kiekko-Laser pääsi peliin mukaan ja Ville Rajala kavensi tilanteeksi jo 3-2.

Kolmannen erän alussa Kiekko-Laserin Ville Meriläinen sai 10+2 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ajassa 50.18 Kiekko-Laser tasoitti pelin Petri Halmeen maalilla. Kotijoukkueen sankari Tuomas Pirttijärvi siirsi Tomi Gronoffin ja Matti Toskalan syötöistä kotijoukkueen jälleen johtoon.
Kiekko-Laser onnistui tasoittamaan pelin alivoimalla ajassa 56.52 Sami Siltavirran maalilla. Erän lopussa Kiekko-Laserin Matias Huikari sai hieman kevyin perustein koukkaamisesta jäähyn. Erä päättyi ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoajan alussa kotijukkueen Tuomas Pirttijärvi ratkaisi ampumalla Tomi Gronoffin syötöstä kiekon Kikko-Laserin Bill Ruggeiron selän taakse maalin perukoille. Näin oli yleisöönmenevä ottelu ratkennut 328 katsojan todistaessa tapahtumaa. Ottelun lopputulos ei vielä muuttanut sarjajärjestystä, sillä Kiekko-Laser säilytti toisen tilansa maalisuhteensa turvin. Jäljellä on alkulohkossa vielä kolme ottelua. JHT Kalajoki kohtaan kotonaan Et-Po 72:n ja Raahe-Kiekon sekä vieraissa YJK:n. Kiekko-Laser saa puolestaan vastaansa vieraissa sarjajohtaja RoKin ja kotonaan Raahe-Kiekon ja Et-Po 72:n.
JHT voitti näytöstyyliin

JHT voitti Et-Po 72:n numeroin 6-2 (2-1, 2-0, 2-1). JHT:n ensimmäisestä maalista vastasi kolmosketjun Valtteri Hotakainen. Syöttöpisteeti kirjattiin Ville-Petteri Tirrille ja Jani Rahkolalle. Toisen maalin laukoi puolustaja Markku Tiikkaja Valtteri Hotakaisen syötöstä. Aivan erän lopussa vieraat kavensivat Tommi Pietsalon maalilla.

Toisessa erässä ykkösketjun laituri Henri Mustonen pisti kiekon Sami Markkasen syötöstä verkon perille. Valtteri Hotakainen teki ottelun toisen maalinsa nuoren Kai Yli-Untisen syötöstä. Näin kotijoukkue johti vakuuttavasti 4-1 toisen erän jälkeen.

Kolmanteen erään valmentaja Jan Jasko vaihtoi maalinsuulle Mika Kokon. Armeijasta lomalla ollut Janne Myllymäki lisäsi kotijoukkueen johtoa 5-1:een. Syöttöpisteet merkittiin Henri Mustoselle ja Markku Tiikkajalle. Et-Po:n Mikael Kuusela kavensi numeroiksi 5-2. Et-Po:n pelaajat ottivat kaksi jäähyä, toinen korkeasta mailasta ja toinen koukkaamisesta. Näin kotijoukkue pääsi pelaamaan viidella kolmea vastaan. Tilaisuutta ei jätetty käyttämättä, vaan kakkosketjun Tuomas Pirttijärvi maalasi Tomi Gronoffin ja Matti Leinosen esityöstä.

Voitollaan JHT nousi lohkossaan toiseksi ohittaen Kiekko-Laserin. Tuomas Pirttijärvi nousi lohkon tehostilastossa jo kolmannelle sijalle. Toisena tehotilastossa on Sami Markkanen. Maalivahtipörssin kärkeen nousi JHT:n Jari Mäyrä. Ottelua seurasi vain 245 katsojaa.