sunnuntai 21. joulukuuta 2008

S-Kiekko karkasi ensimmäisessä erässä

S-Kiekko voitti kotonaan JHT Kalajoen numeroin 6-3 (5-1, 1-0, 0-2). Tämä merkitsee sitä, että Kalajoella pelataan sunnuntaina ristiinkarsinnan kolmas ja ratkaiseva ottelu.

S-Kiekko sai ottelussa unelma-alun, kun joukkueen tehomies Mikko Smura siirsi Pyry Salmelan syötöstä kotijoukkueen 1- 0 johtoon jo ensimmäisen peliminuutin jälkeen. JHT Kalajoen ykkösketju tasoitti Aki Sarkkilan maalilla, jossa syöttäjinä olivat Sami Markkanen ja Henri Mustonen. S-Kiekko vastasi heti Sergei Aution maalilla. Ajassa 8.47 JHT:n valmentaja Jan Jasko otti aikalisän, sillä S-Kiekko siirtyi jo 3-1 johtoon Tino Sandhun maalilla.

Aikalisä ei tuonut toivottua tulosta, sillä S-Kiekko siirtyi jo 4-1 johtoon Niko Vähämaan maalilla ajassa 14.48. Maalivahti Jari Mäyrälle ei ollut paras päivänsä. Torjuntaprosentti oli vain 69,2. Samassa ajassa JHT Kalajoki vaihtoi maalin suulle Jari Mäyrän tilalle Toni Prittisen. Sekään ei auttanut, vaan S-Kiekon Tino Sandhu siirsi kotijoukkueen jo tavoittamattomaan 5-1 johtoon. Kotijoukkueelle onnistui kaikki, meille ei mikään, kommentoi JHT:n valmentaja Jan Jasko.

Toisen erän alussa S-Kiekko katkaisi JHT Kalajoen selkärangan kuudennella maalillaan, mikä merkittiin Jarno Pitkälän nimiin. Peli kuitenkin tasoittui ja JHT painosti ankarasti, mutta tuloksettomasti. Kolmannessa erässä junkkaripainostus jatkui hurjana. Ajassa 43.35 kakkosketjun Tuomas Pirttijärvi kavensi tilanteeksi 6-2 Matti Toskalan ja Tomi Gronoffin esityöstä. Ajassa 52.17 JHT:n Valtteri Hotakainen kavensi tilanteeksi 6-3, mutta sen lähemmäksi JHT ei S-Kiekkoa päässyt. JHT:n pelaajat turhautuivat, kun tulosta ei syntynyt. Sekä Matti Toskala että Tomi Gronoff ottivat jäähyn väkivaltaisuudesta. Otteluita ei kuitenkaan ratkaista jäähypenkiltä. Toisessa erässä maalivahtien torjunnat olivat JHT 9 ja S-Kiekko 17. Kolmannessa erässä JHT:n Toni Prittinen torjui 7 kertaa ja S-Kiekon Aapo Saario 20 kertaa. Ottelua seurasi 436 katsojaa. Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina 21.12. Kalajoella.

Kiekko-Laserin ja Jeppiksen pelissä oli latausta. Kiekko-Laserin kanadalaisvahvistus Darryl Sinclair sai ensimmäisen erän puolivälissä 10+2 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Ville Rajala vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Jeppiksen valmentaja Janne Tormonen otti aikalisän, kun Jari Löfman siirsi kotijoukkueen 2-0 johtoon. Jeppiksen Tomi Pakarinen kavensi tilanteeksi 2-1.

Petri Halme siirsi K-Laserin jo 3-1 ja toisen erän lopussa Juho-Tuomas Appel 4-1 johtoon. Jeppiksen Miika Kurko kavensi tilanteeksi 4-2, mutta K-Laserin Henrik Juntunen vastasi välittömästi. Tilanne oli 5-2. Jeppiksen Ville Partanen kavensi jo 5-3:een, mutta K-Laserin Juho Tuomas Appel vastasi maalilla. Näin oli tilanne jälleen kolmen maalin ero. Ville Meriläinen lisäsi johtoa vielä 7-3:een. Jeppiksen kaven si vielä Tuomas Oksan kahdella maalilla, mutta sen lähemmäksi voittoa se ei päässyt. Siksi kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina Pietarsaaressa.

Forssan Palloseura hävisi kotonaan HC Keski-Uusimaalle numeroin 2-5. Tämän seurauksena kolmas ottelu pelataan sunnuntaina Keravalla. KJT TuusKi voitti VT HT:n toistamiseen ja selvitti tiensä jatkoon kahdella voitolla.