maanantai 1. joulukuuta 2008

Menestyksekäs Lapin keikka

JHT-Kalajoki sai viikonlopun otteluista neljä sarjapistettä, sillä lauantaina se pisti sarjakärjen Rovaniemen Kiekon ahtaalle. JHT-Kalajoki hävisi ottelun vasta jatkoajan jälkeen käydyssä voittolaukauskisassa. Varsinainen ottelu jatkoajan jälkeenkin päätyi numeroihin 2-2 (2-0, 0-1, 0-1, 0-0). Voittolaukauskisan ensimmäinen laukoja oli JHT:n Tomi Gronoff, mutta hän epäonnistui laukauksessaan. Sen sijaan RoKin Jani Rautakoski pisti kiekon JHT:n maalivahti Jari Mäyrän vartioimaan maaliin. JHT:n Tuomas Pirttijärvi epännistui laukauksessaan samoin kuin RoKin Vesa Inkeröinen. Ratkaisun avaimet oli Sami Markkasella, mutta hän hukkasi ne eikä saanut kiekkoa maaliin. Näin RoKi vei voiton voittolaukauskisan jälkeen.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue Rovaniemen Kiekko meni 2-0 johtoon Sami Nurmenniemen ja Henri Joki-Erkkilän maaleilla. Toisessa erässä Tuomas Pirttijärvi kavensi Matti Toskalan ja Perttu Niskakankaan syötöistä numeroiksi 2-1. RoKin ulkomaan avut Bajc Lovro ja Badiura Matej ottivat yhteen JHT:n puolustajan Matti Leinosen kanssa sillä seurauksella, että kaikki saivat kahden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta.

Kolmannessa erässä Hermes-vahvistus Matti Toskala pisti kiekon Tomi Gronoffin ( kuvassa) ja Sami Markkasen esityöstä ylivoimalla RoKin maaliin. JHT pelasi kuudella neljää vastaan, sillä valmentaja Jan Jasko oli komentanut maalivahti Jari Mäyrän vaihtoaition puolelle. RoKi käytti aikalisän ajassa 59.47. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Jatkoajalla JHT:n Matti Toskala otti jäähyn kampituksesta, mutta Roki ei pystynyt tekemään voittomaalia. Siksi mentiin voittolaukauskisaan. Jari Mäyrän torjuntaprosentti tässä ottelussa on 94,97. Ottelua oli seuraamassa 351 katselijaa.

Et-Po 72 putosi kyydistä

Sunnuntaina ylitornilla käytiin ajoittain jopa kiihkeäkin kamppailu, jossa JHT Kalajoki kukisti isäntäjoukkueen numeroin 1-4 ( 0-1, 0-1, 1-2). Tässä ottelussa loisti JHT:n maalivahti Jari Mäyrä, jonka torjuntaporsentti oli 98 %.

JHT-Kalajoki käynnisti maalijuhlat Tomi Gronoffin maalilla, jossa syöttöpisteet jaettiin Tuomas Pirttijärvelle ja Perttu Niskakankaalle. Toisessa JHT-Kalajoen maalilukuja kaunisteli ylivoimalla puolustaja Markku Tiikkaja Aki Sarkkilan ja Joni Heinosen syötöistä. Kolmannen erän loppuolella Et-Po 72:n pelaajien turhautuminen alkoi näkyä ja niinpä kotijoukkueesta Jaako Pekka ja JHT:stä Valtteri Hotakainen saivat kahden mintuuin jäähyn väkivaltisuudesta ajassa 55.23. Samassa ajassa kotijoukkueen Ville Väänänen ja JHT:n Markku Tiikkaja saivat jäähyn samasta syystä. Ajassa 57.46 Et-Po 72 otti maalivahdinkin pois ja pyrki kuudella viittä vastaan aikaansaamaan kavennyksen. Riskinotto kostaantui, sillä junkkarikapteeni Sami Markkanen pisti maalivahti Jari Mäyrän syötöstä kiekon tyhjiin. Näin oli tilanne 0-3 vieraille. Et-Po 72 sai pientä lohtua tuskaansa kun Joni Kauvosaari rikkoi kuparisen alivoimalla ajassa 59.22. Tämän kuittasi junkkaripakki Joni Heinonen Henri Mustosen ja Sami Markkasen esityöstä ja niin olivat loppunumerot 1-4 vieraille.

YJK otti yllätysvoiton Kiekko-Laserista Oulussa numeroin 3-4. Tämä tasoitti sarjatilannetta niin, että JHT on enää pisteen päässä Kiekko-Laserista, mikä saapuu itsenäisyyspäivänä eli 6.12, Kalajoelle. On todennäköistä, että silloin JHT siirtyy sarjakakkoseksi voittamalla Kiekko-Laserin. Sunnuntaina JHT saa vastaansa kotihallissaan Et-Po 72. Nämä ovat tärkeitä otteluita sarjatilanteen kannalta. Tavoitteena tietenkin on kakkostila sarjassa. RoKi on jo karannut tavoittamattomiin.