maanantai 15. joulukuuta 2008

HU-Kalajoki taipui tappioon

Kalajoen ja Himangan yhdistelmäjoukkue HU-Kalajoki taisteli sunnuntai-iltana urhoollisesti Kokkolan Tiikereitä vastaan. Jännitysnäytelmä venyi aina viidenteen erään asti, mutta lopulta Kokkolan Tiikereiden rutiini ratkaisi pelin kokkolalaisten eduksi 2-3 (26-28, 17-25, 25-22, 31-29, 9-15). Himangan kaarihallissa oli tiivis tunnelma, kun viime kaudella HU:ta edustaneet nykyisin Kokkolan Tiikereitä edustavat Mikko Keskisipilä, Marko Hiitola, Jari Tuura ja Janne Heikkilä sekä valmentaja Timo Hihnala saapuivat taistelemaan viime kauden kotihalliinsa täysin viime kaudesta uudistunutta HU-Kalajokea vastaan.

HU-Kalajoki taisteli erinomaisesti ensimmäisen erän voitosta, mutta Tiikerit oli niukasti parempi erän ratkaisupalloissa. Tiikerit oli koko ajan hiukan niskan päällä johtaen erää 1-5 pisteen erolla. Suurimmillaan ero oli tilanteessa 10-15, jolloin kotijoukkueen vastaanotto ei toiminut ja siitä luonnollisesti kärsi passi- ja hyökkäyspeli. Kotijoukkue tasoitti pelin tilanteessa 24-24 ja oli jo eräpallotilanteessa 25-24. Tiikerit kuitenkin nousi sillasta ja meni 25-26 johtoon. HU-Kalajoki tasoitti pelin 26-26. Sen jälkeen Tiikerien Mikko Keskisipilä ratkaisi erän kokkolalaisille.
HU-Kalajoen tehomiehiin ensimmäisessä erässä kuuluivat Iliya Dimitrov neljällä pisteellä ja Ville Sorvoja kolmella pisteellä.

Toinen erä meni selkeästi vierasjoukkueen komennuksessa. Ville Lehtisen passipeli ei ottanut onnistuakseen ja niinpä kentälle vaihdettiin kakkospassari Tomi Riutta. 8-8 tilanteesta Tiikerit karkasi 11-20 tilanteeseen. Kotijoukkueen suuri virhemäärä varsinkin vastaanotossa ratkasi erän. Leo Tiluksen otteissa näkyi pelaamattomuus sairastelun jälkeen. Erä meni selvästi Tiikereille numeroin 17-25.

Pitkän erätauon jälkeen kokkolalaiset saivat tuntea kotijoukkueen kovan komennon selkänahoissaan kolmannessa erässä. Erä oli koko ajan kotijoukkueen hallinnassa. Tilanteesta 12-12 alkoi kotijoukkueen onnistumiset. Pian oli taululla numerot 20-15. Tämän erän onnistuja oli 20-vuoitias Jaakko-Matti Joensuu, joka onnistui tappamaan pallon neljä kertaa ja otti vielä yhden torjuntapisteenkin. Ville Sorvoja teki kolme onnistunutta hyökkäystä, torjui yhden pisteen ja syötti yhden ässäsyötön. Iliya Dimitrov esitti kaksi todella näyttävää torjuntaa. Teemu Salmela onnistui pistämään pallon kolme kertaa vastustajan lattiaan. Libero Tero Roukala nosti nyt varmasti ja virheettomästi. Näin erä meni kotijoukkueelle 25-22. Tunnelma alkoi kaarihallissa nousta kattoon.

Neljännessä erässä yhdistelmäjoukkue nousi kuilun partaalta voittoon. Koitjoukkue hallitsi niukasti peliä koko erän ajan. Tiikerit pääsi erän aikana ensimmäisen kerran johtoon tilanteessa 21-22. Ville Sorvoja oli päättänyt, että tätä erää ei Tiikereille anneta. Ville Sorvoja iski peräti kuusi kertaa pallon vastustajan kenttään ja torjui yhden pisteen ja syötti yhden ässäsyötön. Toinen erän sankari oli Iliya Dimitrov , joka torjui kolme pistettä ja iski keskeltä kolme kertaa pallon vastustajan kenttään. Tiikereillä oli erä katkolla tilanteessa 23-24, mutta kotijoukkue tasoitti. Tiikerit siirtyi uudelleen johtoon tilanteessa 26-27. Kotijoukkue tasoitti ja siirtyi Ville Sorvojan iskulyönneillä johtoon tilanteessa 29-28. Tiikkerti tasoitti tilanteeksi 29-29, mutta HU-Kalajoki ei antanut yllättää, vaan trilleri päättyi lopulta 31-29.

Päätöserässä HU-Kalajoen paukut kuitenkin ehtyivät ratkaisevalla hetkellä. Ville Sorvoja taisteli leijonan lailla iskemällä neljästi pallon kenttään, torjui yhden pisteen ja syötti kaksi ässäsyöttöä. Muista ei ollut Tiikereiden kaatajiksi. Ainoastaan Jaakko-Matti Joensuu pystyi hankkimaan kotijoukkueelle yhden pisteen. Tiikerit karkasi tilanteessa 7-7. Erä ja koko ottelu kaatui nuorten kokemattomien pelaajien hermostuneeseen peliin ja virhesuorituksiin. Pisteet matkasivat Kokkolaan lopulta selkeän viidennen erän ansiosta.

Ottelun sankari oli Ville Sorvoja 25 pisteellä. Hänet myös palkittiin joukkueensa parhaana. Myös Iliya Dimitrov ja Teemu Salmela onnistuivat hyvin. Kokkolan Tiikereiden paras mies on edelleenkin Mikko Keskisipilä. Janne Heikkilä ja Jari Tuura olivat yllättävän vaisuja. Marko Hiitola oli torjunnassa hyvä. Sen sijaan Kokkolan Tiikereiden ulkomaalaispelaajat 23-vuotias ja 188 cm pitkä Nicolic Djordje ja 25-vuotias ja 190 cm pitkä Juraj Tomasik eivät välttämättä ole vahvistuksia vaan pikemminkin täydennyksiä Kokkolan Tiikereiden joukkueessa.

HU-Kalajoki jatkaa sarjassa jumbona edelleenkin ilman pisteitä. Toisaalta raahelainen SalSa ei ole kuin yhden voiton edellä yhdistelmäjoukkuetta. HU-Kalajoen peli on parantunut kauden aikana selvästi ja siksi on toveissa vielä voitot Kyyjärven Kyvystä, Saloisten Salamasta sekä mahdollisesti rakkaasta vihollisesta Ylivieskan Kuulasta.