torstai 18. joulukuuta 2008

JHT aloitti kotivoitolla

Suomisarjan ristiinkarsinnan ensimmäisellä kierroksella JHT Kalajoki voitti S-Kiekon numeroin 5-3 (2-1,1-0, 2-2). Muissa ristiinkarsinnoissa Jeppis voitti Kiekko-Laserin 3-0 Pietarsaaressa ja KJT Tuuski kukisti vieraissa VT HT:n 3-4. Forssan Palloseura voitti vieraissa HC KeskiU:n numeroin 2-4. Kalajoen jäähallissa oli todistamassa JHT Kalajoen voittoa 454 katsojaa.

JHT Kalajoki aloitti maalinteon ylivoimalla ajsassa 6.40, kun kakkosketju viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin. Maali kirjattiin Tuomas Pirttijärven nimiin ja syöttöpisteet kirjattiin Tomi Gronoffille ja Matti Toskalalle. Ville-Petteri Tirri sai kahden minuutin jäähyn koukkaamisesta, mutta hänen ei tarvinnut kuluttaa jäähypenkkiä kuin 20 sekuntia, sillä S-Kiekon Mikko Nevala laukoi tasoitusmaalin. S-Kiekon puolustaja Teemu Ekman sai jäähyn estämisestä ja kotijoukkueen Joni Heinonen rankaisi vastustajaa Aki Sarkkilan ja Sami Markkasen esityöstä laukomalla kiekon maaliin erän viimeisellä minuutilla. Maali tuli todella makeaan paikkaan. Näin päättyi ensimmäinen erä kotijoukkueelle numeroin 2-1.

JHT oli hallitsevampi koko ottelun ajan, mutta oli kuitenkin hieman vaikeuksissa, sillä tässä ottelussa vauhtia oli enemmän kuin alkusarjan otteluissa. JHT kuitenkin sai pelista paremman otteen. Toisen erän alussa Henri Mustonen latasi kiekon maaliin Markku Tiikkajan mainiosta syötöstä. Muita maaleja toisessa erässä ei tehtykään.

Kolmannessa erässä Henri Mustonen katkaksi vastustajan selkärangan ja teki jo toisen maalinsa tässä ottelussa. Nyt syöttäjänä oli Sami Markkanen. Maali koetteli vastustajan henkistä kanttia. S-Kiekko otti aikalisän ja saikinpelistä vielä otetta. JHT Kalajoen Matti Leinonen sai jäähyn kampituksesta ja S-Kiekon Niko Vähämaa kavensi numerot ylivoimalla 4-2:een. S-Kiekon Sergei Autio sai kahden minuutin jäähyn ryntäyksestä. Kotijoukkueen Matti Toskala ei tuntenut armoa vaan latasi kiekon ylivoimalla maaliin Perttu Niskakankaan ja Tuomas Pirttijärven saadessa syöttöpisteet.
Erän lopussa vieraat pääsivät pelaamaan kuudella kolmea vastaan ja he pistivät väkisin kiekon maaliin ajassa 59.40. Näin oli tilanne 5-3. Näihin lukuihin ottelu myös päättyi. JHT:n Jari Mäyrälle kertyi 36 torjuntaa ja S-Kiekon Aapo Saariolle 44 torjuntaa. Ristiinkarsinnoissa seuraavat pelit ovat lauantaina. Jos JHT voittaa lauantaina Seinäjoella niin sunnuntaina ei pelata Kalajoella kolmatta ottelua joukkueiden kesken.