maanantai 8. joulukuuta 2008

HU-Kalajoelle tappio Oulussa

Lentopallon ykkössarjan ottelussa karsintasarjan paikkaa tavoitteleva Oulun Etta kukisti HU-Kalajoen kolmessa erässä numeroin 3-0 (25-20, 25-23, 25-22). Tämä oli HU-Kalajoelle jo 12. perättäinen tappio. HU-Kalajoki aikoo kuitenkin taistella tiukasti sarjapaikastaan.

Oulussa HU-Kalajoen torjunta oli hukassa kuten aikaisemmissakin otteluissa. Joukkue on nuori ja kokematon sekä kaiken kukkaraksi lyhyehkö. Torjuntapisteitä on vaikea näin lyhyellä joukkueella saada. Ettalla on puolestaan yksi ykköslohkon parhaista torjunnoista ja se söi HU-Kalajoen hakkurin Ville Sorvojan tehoja. Passari Ville Lehtisen ja keskimies Ilia Dimitrovin yhteistyö on parantanut koko kauden ajan.

Parhaimman vastuksen HU-Kalajoki pystyi antamaan Ettalle ottelun toisessa erässä, jossa se johti erää jo pistein 21-20. Erä kääntyi kuitenkin kotijoukkueelle Ettan jukkueen rutinoidummalla pelillä. HU-Kalajoen vastaanotto- ja puolustuspeli on kohtuullisen hyvää. Teemu Salmela on joukkueen varmimpia nostajia.
Joukkueesta puuttuu ratkaisijoita. Iskuvoimaa on saatava lisää. Ettan joukkueen vaikeimmin pideltävät pelaajat olivat juuri parimetriset keskimiehet Markku Huuskonen ja Pekka Piippo. Näitä HU-Kalajoen torjunta ei saanut kiinni. Ettan voitti ottelun lähes puolivauhdilla, sillä pelaajakierrätys kertoi siitä.

Ensi sunnuntaina HU-Kalajoki saa vastaanssa Himgalla Kokkolan Tiikerit, mikä on voitettavissa oleva joukkue. Peli on todella tärkeä HU-Kalajoelle, jos sarjapaikasta aiotaan todella taistella. On todennäköistä, että vasta kahdeksan sarjapistettä takaa varmuudella sarjapaikan. Siksi on voitettava jäljellä olevista kahdeksasta pelistä neljä peliä.