lauantai 10. maaliskuuta 2012

YJK/JHT jatkaa playoffien välieriin

YJK/JHT:n pelaajat juhlivat maalia jään pinnassa Karhu-Kissojen maalivahvdin seuratessa juhlintaa aitiopaikalta.

YJK/JHT kohtasi C-junioreiden ykkösdivisioonan playoffeissa Helsingin Karhut-Kissat kolmannen kerran ja voitti kaikki kolme ottelua jatkaen pelaamistaan playoffien välierässä, jossa vastustajaksi tulee Lahden Pelicans. YJK/JHT voitti Karhu-Kissat nyt kolmannen kerran peräkkäin. Kotijoukkue aloitti räväkästi ja meni 3-0 johtoon kahdeksan ensimmäisen minuutin aikana. Karhu-Kissat vaihtoi maalivahtia tässä vaiheessa. Tämän jälkeen kotijoukkue sai pari jäähyä varsin kevyin perustein katsojan näkökulmasta nähtynä. Karhu-Kissat pääsi peliin mukaan ja kavensi tilanteeksi 3-1.

Toinen erä oli sekavaa peliä eikä kumpikaan joukkue saanut pelikuvioitaan kuntoon. Karhu-Kissat kuitenkin onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-2 ja se tiivisti tunnelmaa. Välittömästi kotijoukkueen Jussi Letola helpotti kotijoukkueen painetta lataamalla kiekon maaliin Jere Mannisen ja Konsta Härkösen esityöstä. Tätä Karhu-Kissojen pelaajat eivät kestäneet vaan jäähyilivät erän lopun.

Kolmannesta erästä oli odotettavissa kova taisteluerä. Ylivoimalla kotijoukkueen Juha Mäki-Asialan hirmulämäri upposi erän ensimmäisillä sekunneilla Karhu-Kissojen maalin yläpesään maalivahdin mailakäden puolelle. Vajaan minuutin kuluttua kotijoukkueen Väinö Nivala pisti kiekon sisään Konsta Härkösen ja Jussi Letolan esityöstä. Tämä oli ottelun ratkaisumaali ja sen huomasi Karhu-Kissojen valmentajakin, joka sai toimihenkilön pelirangaistuksen käytöksestään.
Karhu-Kissojen pelaajat turhautuivat kotijoukkueen maalijuhlista ja ryhtyivät rikkomaan pelin sääntöjen vastaisin keinoin. YJK/JHT:n valmentaja Pasi Tammela otti aikalisän rauhoittaaksen peliä. Aikalisän jälkeen kotijoukkueen Juha Mäki-Asiala laukoi jälleen kiekon yläpesään. Maali oli ikäänkuin kopio edellisestä Mäki-Asialan hienosta maalista. Ylivoimalla Tuomas Väisänen siirsi kotijoukkueen jo 8-2 johtoon. Karhu-Kissat pääsivät kaventamaan vielä kahdella maalilla, kun kotijoukkue oli jo varmistanut voittonsa. Ottelun loppuvihellyksen jälkeen Karhu-Kissojen pelaajat hyökkäsivät kotijoukkueen pelaajien kimppuun. He eivät kestäneet tappion katkeraa kalkkia vaan päättivät kostaa tappionsa tappelemalla. Karhu-Kissojen pelaajien toiminta oli todellä käsittämätöntä ja kuvastaa Karhu-Kissojen toiminnan tasoa. Valmentaja poistettiin pelaaja-aitiosta jo erän alussa. Tämä kaikki kuvastaa millainen on Karhu-Kissojen pelikulttuuri. Suomen Jääkiekkoliittoon lähti ainakin neljä raporttia Karhu-Kissojen toiminnasta. Toivottavasti Suomen Jääkiekkoliitto ryhtyy tarvittaviin vakaviin toimiin Karhu-Kissojen pelaajien aloittaman joukkutappelun ja valmentajan käytöksen vuoksi.