tiistai 27. maaliskuuta 2012

Historiallinen voitto

YJK/JHT voitti C -junioreiden ykkösdivisioonan playoffotteluiden kolmannenkin finaalipelin Helsingin IFK:ta vastaan. Tänään Helsingissä voitto tuli vasta jatkoajalla, jolloin Jere Manninen laukoi kiekon maaliin ajassa 61.51. Näin sinetöityi ykkösdivisioonan voitto YJK/JHT:lle numeroin 3-4 (0-1, 0-1, 3-1, 0-1). Kysymys on todella historiallisesta saavutuksesta.
Erittäin merkittävässä roolissa varsinkin finaalipeleissä on ollut YJK/JHT:n maalivahti Samuli Rasilainen, joka torjui nyt peräti 51 laukausta torjuntaprosentin ollessa 94,44%. Ottelun tärkeys näkyi siinä, ettei turhia jäähyjä otettu. YJK/JHT teki avausmaalin vasta ensimmäisen erä lopussa, kun Juha Mäki-Asialan laukaus upposi verkon perille. Syöttöpisteet merkittiin Tuomas Vartiaiselle ja Jonne Tammelalle.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Jonne Tammela Juha Mäki-Asialan ja Samuli Rasilaisen saadessa syöttöpisteen. Kolmannessa erässä HIFK kavensi ylivoimalla. Konsta Härkönen teki YJK/JHT:n kolmannen maalin. Esityön maaliin tekivät Jussi Letola ja Jere Manninen. HIFK onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-3 ajassa 56.19. Sen jälkeen HIFK otti aikalisän. HIFK painoi kuudella viittä vastaan. Riskinotto kannatti , sillä ajassa 59.55 HIFK tasoitti pelin. Siirryttiin jatkoajalle.

YJK/JHT:n joukkue osoitti henkisen vahvuutensa ja voitontahtonsa. Jere Manninen sen teki. Ajassa 61.51 ratkesi ottelun YJK/JHT:n voittoon. Loistavalle kaudelle loistava päätös.

00:00 MV RASILAINEN Samuli YJK/JHT aloittaa
00:00 MV KAINULAINEN Vesa HIFK aloittaa
10:18 2min LETOLA Jussi YJK/JHT Laitataklaus
15:28 2min TARKKALA Max HIFK Estäminen
18:13 0 - 1 MÄKI-ASIALA Juha (VARTIAINEN Tuomas, TAMMELA Jonne) YJK/JHT

32:10 0 - 2 SR TAMMELA Jonne (MÄKI-ASIALA Juha, RASILAINEN Samuli) YJK/JHT
38:49 2min HÄPPÖLÄ Jami HIFK Huitominen

41:22 2min MANNINEN Jere YJK/JHT Koukkaaminen