maanantai 19. maaliskuuta 2012

YJK/JHT:lle kotitappio

YJK/JHT:n ensimmäinen maali, kiekko Pelicansin maalissa.

YJK/JHT kohtasi kolmannessa palyoffien välieräottelussa kotonaan Lahden Pelicansin ja koki tappion numeroin 2-4 (0-0,2-4,0-0). Ensimmäinen erä oli maaliton ja tasainen. Ensimmäisessä erässä YJH/JHT:n Samuli Rasilainen torjui 7 kertaa ja Pelicansin Joonas Harald 8 kertaa.

Toisessa erässä Konsta Härkönen siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Pelicans pelasi selkä seinää vasten ja siksi se otti käyttöön kaikki mahdolliset keinot ja aloitti sikailun. YJK/JHT provosoitui provosoinnista ja menetti pelin hallinnan. Pelicans siirtyi 1-2 johtoon ja pelasi sen jälkeen muuta kuin jääkiekkoa. Pelicansin Mikael Huhtala sai 2+10 rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Juha Mäki-Asiala kavensi tilanteeksi 2-3 Jussi Letolan syötöstä. Pelicansin Lauri Heino sai jäähyn väkivaltaisuudesta. YJK/JHT oli lähtenyt mukaan kovaan peliin eli keskittyi enemmän miehen ottamiseen kuin pelaamiseen. Kontaktilajeissa aina kun alkaa tappelemaan niin häviää. YJK/JHT:n pelaajat menettivä pelin hallinnan, koska he lopettivat pelaamisen ja keskittyivät muihin asioihin. Pelin rikkominen oli Pelicansille sen ainoa mahdollisuus voittaa YJK/JHT:n joukkue, joka on taitavampi kuin Pelicans. Erän lopussa vieraat siirtyivät 2-4 johtoon. Sikailu tuotti tulosta. Erän lopussa Pelicansin Niko Siitonen sai laitataklauksesa 5+20 minuuntin rangaistuksen. Taklauksen kohteena oli Jonne Tammela. Erän lopussa jaettiin kaikkiaan 40 minuuttia jäähyjä.

Kolmannen erän alussa valmentaja Pasi Tammela otti aikalisän, kun YJK/JHT pääsi pelaamaan ylivoimalla. Tamelan tavoitteena oli pelin rauhoittaminen ja keskittyminen olennaiseen eli maalien tekemiseen. Kaikilla pelaajilla ei kuitenkaan hermo pitänyt vaan kotijoukkue otti jäähyjä. Siksi takaa-ajo ei onnistunut. Erän lopussa kotijoukkueen pelajaa turhautui orastavaan tappioon ja otti 2+10 minuutin jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta. Näin varmistettiin kotitappio. Tästä pelistä on YJK/JHT:n pelaajilla paljon opittavaa. On keskityttävä maalien tekemiseen, eikä miehen ottamiseen. Ei pidä provosoitua jos provosoidaan.YJK/JHT:n pelaajamateriaali on niin kapea, että tarvitaan kärsivällisyyttä ja turhien jäähyjen välttämistä voiton saavuttamiseksi seuraavassa ottelussa.

00:00 MV RASILAINEN Samuli YJK/JHT aloittaa
00:00 MV HARALD Joonas Pelicans aloittaa
06:57 2min YLINIITTY Nuutti YJK/JHT Kampitus
09:33 2min YLINIITTY Nuutti YJK/JHT Koukkaaminen
12:04 2min VENESKARI Juho Pelicans Koukkaaminen
16:34 2min HEINO Lauri Pelicans Koukkaaminen

25:17 1 - 0 HÄRKÖNEN Konsta (MANNINEN Jere, KORHONEN Riku)YJK/JHT
26:24 1 - 1 HUHTALA Mikael (RUOHONEN Kasper, VENESKARI Juho) Pelicans