lauantai 17. maaliskuuta 2012

YJK/JHT jatkoi voittoputkea Lahdessa

YJK/JHT voitti Lahden Pelicansin C-junioreiden ykkösdivisioon plsyoffpelien toisessä välieräottelussa Lahdessa numeroin 3-6 (2-3, 1-3, 0-0). Pelicans sai otteluun unelma-alun tekemällä pikatahtiin heti erän alussa kaksi maalia. Valmentaja Pasi Tammela herätteli joukkuetta vaihtamalla maalivahdin ajassa 7.13. Maalinsuulle luisteli edellisessä ottelussa loistopelin pelannut Samuli Rasilainen. Jonne Tammela sai yrittää maalia rangaistuslaukauksella, mutta epäonnistui. Ylivoimalla Juha Mäki-Asiala kavensi tilanteeksi 2-1. Syöttöpisteet merkittiin Tuomas Vartiaiselle ja Jonne Tammelalle. Ylivoimalla Jonne Tammla tasoitti pelin Tuomas Vartiaisen syötöstä. Juuri ennen erän loppua Jonne Tammela iski tärkeän maalin Juha Mäki-Asialan syötöstä.

Toisen erän alussa Konsta Härkönen siirsi vieraat jo kahden maalin johtoon. Syöttöpisteet merkittiin Jere Manniselle ja Riku Korhoselle. Ylivoimalla Jonne Tammela iski Jussi Letolan syötön maalin perukoille ja tilanne oli jo 2-5. Maajoukkuemaalivahti Jonas Harald luisteli vaihtoon ja tilalle tuli kakkosveskari Rasmus Forsberg. Pelicans kavensi ylivoimalla tilanteeksi 3-5 pelatessaan kuudella kolmea vastaan ilman maalivahtia. Riskinotto kannatti ja Pelicans onnistui näin kaventamaan. YJK/JHT:n Jonne Tammela kaunisteli Juha Mäki-Asialan syötöstä ylivoimalla tilanteeksi 3-6. YJK/JHT:n Väinö Nivala sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 5+20 minuutin rangaistuksen. Vierasjoukkue kesti erän lopun takaiskuitta maalivahti Samuli Rasilaisen loistavan torjuntapelin ansiosta.

Kolmannessa Pelicans otti aikalisän ajassa 53.24, mutta sekään ei auttanut. YJK/JHT oli päättänyt voittaa ottelun. Ajassa 56.10 YJK/JHT:n valmentaja Pasi Tammela otti aikalisän ja rauhoitti peliä ja antoi ohjeet voiton varmistamiseksi. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, sillä Jussi Letola sai jäähyn väkivaltaisuudesta, mutta joukkue maalivahti Rasilaisen loistavan pelin ansioista esti Pelicansien lähenteleyritykset. Maalivahtien torjunnat tässä ottelussa YJK/JHT 57 torjuntaa ja Pelicans 18 torjuntaa. Maalit ratkaisevat ja niitä YJK/JHT teki enemmän. Kolmas ottelu pelataan huomenna Ylivieskassa.

00:00 MV KANGASKORTE Jose YJK/JHT aloittaa
00:00 MV HARALD Joonas Pelicans aloittaa
02:28 1 - 0 REPO Sebastian (SKOFELT Santeri) Pelicans
07:13 2 - 0 HANNUKKALA Toni (SKOFELT Santeri, REPO Sebastian) Pelicans
07:13 MV RASILAINEN Samuli YJK/JHT vaihto
09:14 2min HANNULA Viljami YJK/JHT Korkea maila
14:18 2min HARALD Joonas Pelicans Kampitus
14:18 RL TAMMELA Jonne YJK/JHT