sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

YJK/JHT voitti toisenkin finaalipelin

YJK/JHT voitti ykkösdivisioonan playoff-pelien toisessa finaaliottelussa Helsingin IFK:n numeroin 4-2 (2-1, 1-1,1-0). Kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva finaalipeli pelataan tiistaina Helsingissä.
YJK/JHT tuki ja turva on maalivahti Samuli Rasilainen, joka tässäkin ottelussa piti kotijoukkueen pystyssä ja koossa 44 torjunnallaan torjuntaprosentin ollessa huikea 95,65. Koitjoukkue aloitti pelin vahvasti, kun Jussi Letolan ampuma kuti kimposi HIFK:n omasta pelaajasta maaliin. Erän lopulla Jussi Letola iski jo toisen maalin Tuomas Vartiaisen ja Konsta Härkösen saadessa syöttöpisteet. Erän viimeiselle minuutti HIFK onnistui kaventamaan ylivoimalla, kun kotijoukkue ei onnistunut saamaan kiekkoa siniviivan toiselle puolelle niin, että tuomaritkin olisivat sen nähneet. Kiekko kävi siniviivan yli kerran mutta tuomareilta jäi tapahtuma viheltämättä ja tästä tilanne jatkui siihen, että kiekko oli kotijoukkueen maalissa.

Toisessa erässä HIFK tasoitti, mutta Konsta Härkönen siirsi kotijoukkueen erän viimeisellä minuutilla 3-2 johtoon. Syöttöpisteet Riku Korhoselle ja Jesse Manniselle. Kolmannessa erässä Tuomas Vartiainen taisteli kiekon ruuhkassa verkon perille. Syöttäjiksi maalin merkittiin Jonne Tammela ja Konsta Härkönen. Näin oli ottelu käytännössä ratkennut. Erän lopun HIFK pelasi kuudella viittä vastaan ilman maalivahtia, mutta kotijoukkue puolusti urheasti, eikä HIFK:lla ollut mitään mahdollisuuksia edes kavennukseen. Tiistaina jatketaan Helsingissä kolmannella ja mahdollisesti viimeisellä finaaliottelulla. Tämä tietenkin merkitsee sitä, että YJK/JHT:n on voitettava kolmaskin finaaliottelu. Mikäli ratkaisua ei synny tiistaina niin jatketaan neljännellä ottelulla keskiviikkona.

00:00 MV RASILAINEN Samuli YJK/JHT aloittaa
00:00 MV KAINULAINEN Vesa HIFK aloittaa
03:05 1 - 0 LETOLA Jussi YJK/JHT
12:46 2min HIEKKAVIRTA Tomi HIFK Kiinnipitäminen
14:54 2 - 0 LETOLA Jussi (VARTIAINEN Tuomas, HÄRKÖNEN Konsta) YJK/JHT
17:33 2min MANNINEN Jesse YJK/JHT Kampitus
19:33 2 - 1 YV VUORIMAA Roope (HÄPPÖLÄ Jami) HIFK

24:56 2 - 2 SR RONKAINEN Jimi (LÖNNROOS Niko) HIFK