lauantai 13. joulukuuta 2008

JHT kesytti Ylivieskan Jää-Karhut

Lohkon kakkospaikka varmistui JHT Kalajoelle jo perjantaina kun Raahe-Kiekko hävisi Kiekko-Laserille vasta voittolaukauskisan jälkeen. Kiekko-Laser sai voitostaan huolimatta ottelusta vain kaksi pistettä ja menetti näin teoriassakin mahdollisuutensa lohkon kakkospaikkaan.
Kiekko-Laser oli hankkinut kaksi kanadalaista "vahvistusta". Toinen on 34-vuotias hyökkääjä Darryl Sinclair, joka hankki useita jäähyjä ensimmäisessä ottelussaan. Toinen "vahvistus" on 186 cm pitkä ja 100 kg painava puolustaja Mike Mckenna. Kanadalaiset eivät kuitenkaan loistaneet ottelussa mitenkään huomiota herättävästi.
Sen sijaan raahelaiset riemuitsivat, kun joukkueen kapteeni Hannu Häronoja tasoitti pelin 6-6:een seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Voittolaukauskisassa Henrik Juntunen ratkaisi kisan Kiekko-Laserin eduksi. Kiekko-Laserissa valmentaja vastuun oli ottanut kakkosvalmentaja Teemu Käyhkö. Ristiinkarsinnassa Kiekko-Laserin vastustajaksi tulee Pietarsaaren Jeppis.

JHT oli siis Raahe-Kiekon avustuksella varmistanut lohkon kakkossijansa ennen lauantai-illan peliä Ylivieskan Jää-Karhuja vastaan. JHT hoiti tyylikkäästi voiton kotiin Ylivieskasta numeroin 2-4 (0-0, 1-2, 1-2). Kalajokiset ratkaisivat pelin ylivoimamaaleilla.

JHT:n maalinteon aloitti kolmosketjun Ville-Petteri Tirri ottelun toisessa erässä ajassa 22.23. Matti Toskala siirsi JHT:n 2-0 johtoon Tomi Gronoffin ja Tuomas Pirttijärven saadessa syöttöpisteen. YJK kavensi ylivoimalla Valtteri Hotakaisen jäähyn aikana. Erän puolivälissä JHT:n Henri Mustonen pääsi yrittämään rangaistuslaukausta, mutta hän ei onnistunut ohittamaan YJK:n maalivahtia Topi Paloa. Erän puolivälissä JHT vaihtoi myös maalivahtia Jari Mäyrän siirtyessä vaihtoaitioon ja Toni Prittisen siirtyessä tolppien väliin. Näin molemmat maalivahdit saivat yhtä paljon peliaikaa tässä merkityksettömässä ottelussa.

Kolmannen erän alussa YJK:n Tapani Nikkilä tasoitti Riku Joki-Erkkilän syötöstä. JHT siirtyi uudelleen johtoon Aki Sarkkilan maalilla, johon syöttäjäksi merkittiin Henri Mustonen. Viimeisen niitin YJK:n arkuun iski kesken kauden YJK:n joukkueesta JHT:een siirtynyt puolustaja Joni Heinonen. Syöttöpisteet kirjattiin Henri Mustoselle ja Aki Sarkkilalle. YJK yritti ottelun kahden viimeisen minuutin aikana saada maalia aikaan kuudella neljään vastaan, mutta ajatus jäi toteutusta vaille. Ottelua seurasi 243 katsojaa. JHT jatkaa ristiinkarsinnoilla ensi keskiviikkona kotonaan Seinäjoen S-Kiekkoa vastaan.