lauantai 2. lokakuuta 2010

Niskakangas ratkaisi jatkoajalla

JHT Kalajoki voitti vieraissa EtPo 72 vasta jatkoajalla, jolloin JHT:n voittomaalin ampui Sami Markkasen syötöstä puolustaja Perttu Niskakangas. Ottelu päätyi numeroihin 5-6 (0-1)(3-1)(2-3)(0-1). JHT:n maalia vartoi Mika Kokko torjuen 34 kertaa ja torjuntaprosentti oli 85. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, mutta JHT:n Tapani Nikkilä onnistui heti erän alussa pistämään kiekon pömpeliin Tomi Heinosen syötöstä

Toisessa erässä JHT siirtyi jo kahden maalin johtoon Kai Yli-Untisen maalilla, johon syötön antoi Tomi Heinonen. Kotijoukkue EtPo72 tasoitti pelin toisen erän puolivälissä ja siirtyi ylivoimalla 3- 2 johtoon. Tässä vaiheessa valmentaja Kari Makkonen otti JHT:lle aikalisän.
Kolmannen erän alussa JHT tasoitti Tomi Gronoffin maalilla, mutta EtPo vastasi tekemällä 4-3 johtomaalin. Tomi Gronoff tasoitti ylivoimalla. JHT siirtyi 4-5 johtoon erän lopussa ylivoimalla Juha Lehtomäen maalilla. Kotijoukkue EtPo 72 otti aikalisän ajassa 59.31 ja otti maalivahdin pois kentällä ja pelasi kuudella viittä vastaan. Riskinotto kannatti sillä ottelun viimeisellä sekunnilla Jari Pohjola tasoitti pelin.
Jatkoajalla JHT:n puolustaja Perttu Niskakangas lopetti kotijoukkueen riemun viemällä vieraat jatkoaikavoittoon ajassa 64.40.
On todennäköistä, että huomenna on Rovaniemellä RoKia vastaan vaikea peli, koska tänäänkin pelaaminen oli näin takkuista.