lauantai 17. syyskuuta 2011

Miika Antti-Roiko 7. painonnoston EM-kisoissa

Kuvassa valmentaja Karoliina Lundahl

Miika Antti-Roiko aloitti tempauksen 145 kilosta, joka kääntyi laiskasti pään päälle ja valui läpi. Sitten kalajokelainen suoritti erinomaisen 145kg sekä 148kg jääden vain kilon omasta Suomen ennätyksestään. Työnnössä tavoitteena oli petrata kokonaissijoitusta työntämällä 4kg enemmän kuin saksalainen. Varma aloitus 190 kilosta onnistui ja sitten pyydettiin 194kg tankoon, jolla saksalainen olisi jäänyt taakse. Rinnalleveto liikkui vaivattomasti, mutta ylöstyöntö oli etupainoinen. Koska tilanne mitalien osalta näytti sille, että 197kg saattaisi riittää pronssimitaliin, se lastattiin Antti-Roikolle viimeiseen nostoon. Kaukana ei ollut uusi Suomen ennätys 197kg, mutta sama tekninen virhe vauhdinhakuvaiheessa kostautui etupainoisena ylöstyöntönä eikä rauta suostunut talttumaan. Pronssimitaliin vaadittiin loppujen lopuksi 199kg. Lopputuloksena Antti-Roikolle 7. sija.

77-kiloisissa rautiolainen Milko Tokola jäi tempauksessa vain kilon ennätyksestään, kun ennätysyritys 137 kilosta epäonnistui. Tanko pysyi hyvin linjassa, mutta vedon ja potkun ajoitus ei osunut kohdalleen. 135 kilon tempauksen jälkeen tehtäväksi jäi yksinkertaisesti työntää oma ennätys, jotta sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon Euroopassa taataan. Aloitus 160 kilosta oli varma ja seuraavana pyydettiin 166kg tankoon. Ennätysnosto oli teknisesti parempi kuin alkurauta, mutta ylöstyönnössä tangon hallintaan kului energiaa. Tokola pudotti raudat ja lyhistyi lavalle. Milkon pyörtymistä on tutkittu lääkäreiden avulla, mutta mitään ilmeistä syytä siihen ei ole löydetty. Vyö auki ja happea miehelle, niin hän on valmis seuraavaan nostoon. 170 kilon rinnalleveto oli kuitenkin vielä liikaa.
Suomalaisten EM-nostot on nostettu Bukarestissa. Milko Tokola sijoittui 8. sijalle 20-vuotiaiden sarjassa 77kg uudella yhteistulosennätyksellä 301kg. Henri Kaikkonen sijoittui 13. sijalle 20-vuotiaiden sarjassa 69kg. Seuraavaksi arvokisakävijät nostavat lokakuussa televisioitavissa PM-kilpailuissa Porissa.

Suomen joukkueen valmentajina toimivat Karoliina Lundahl ja Pekka Niemi

Ei kommentteja: