perjantai 27. heinäkuuta 2012

Miika Antti-Roiko sai yllätyskutsun olympialaisiinKalajoen Junkkarien painonnostaja Miika Antti-Roiko sai torstaina yllättäen kutsun olympialaisiin. ”Puolenpäivän aikaan painonnostoliiton toiminnanjohtaja Tomi Tolsa soitti, että hän on olympiakomitean kokouksessa ja tällainen mahdollisuus olisi ehkä olemassa. Kahden aikaan hän sitten soitti taas ja kertoi, että pääsen kisoihin”, Antti-Roiko kertoo hämmästyneenä. ”En osannut aavistella yhtään. En tiennyt, että tämmöinen olisi tässä vaiheessa edes mahdollista.”
- Vähän hämillään siinä aluksi olin, että onko tämä huono vitsi. Kun vähän aikaa sain miettiä, ajattelin ettei mitään, lähdetään matkaan, Antti-Roiko kertoi puhelimitse.

Torstaina julkisuuteen tuli myös tieto siitä, että suomalaisen kanssa samassa 94 kilon sarjassa kilpaileva turkkilainen Ibrahim Arat on antanut positiivisen dopingnäytteen ja suljettu kisoista. Aratin käryn ja Antti-Roikon olympiakutsun yhteyttä ei kuitenkaan suoraan vahvistettu Suomen joukkueenjohtajalle Kari Niemi-Nikkolalle.


Kisakutsun takana on, että Kansainvälinen olympiakomitea myönsi yhtäkkiä Suomelle maapaikan kisoihin. Painonnostoliitto päätti tarjota sitä 94-kiloisissa nostavalle Antti-Roikolle.”Nyt aletaan sitten valmistautua kisoihin. Kunto on täysi arvoitus.”

Kesäkuun alusta asti Antti-Roiko on suorittanut varusmiespalvelustaan Lahden urheilukoulussa. Sinä aikana hän on sairastellut ja suunnitellut rakentavansa kisakuntoa pikkuhiljaa loppuvuodelle, jolloin hänen piti nostaa seuraavan kerran kilpaa.”Mutta kun tällainen mahdollisuus tuli, niin eihän siitä voinut kieltäytyä.”

Kesäkuussa urheilujoukoissa varusmiespalveluksen aloittanut Antti-Roiko on nyt Vierumäellä, mutta hän tulee perjantaina Tampereelle harjoittelemaan. Mies treenaa Nääshallissa siihen saakka, kunnes matkustaa Lontooseen.

Viimeiset kaksi viikkoa Antti-Roiko on, kenties onneksi, tehnyt raskasta perusvoimatreeniä Vierumäellä. Siksi hän arvelee, että voimataso on lähellä parasta mahdollista.”Yhdet maksimitreenit nyt lauantaina ja sitten loppuaika herkistelyä. Ihan normaali kisoihin valmistautuminen.”
Etukäteisrankingissa Antti-Roiko kertoo olevansa 17 tai 18:s.”Menestymistä ei vielä tällä kertaa odoteta. Täyteporukkaa ollaan, niin sanotusti.” Kisapäivä on lauantai 4. elokuuta

Kalajoen Junkkarit Nostajien esittely

Ei kommentteja: