lauantai 15. maaliskuuta 2014

Särkät Volley voitti ensimmäisen finaalipelin

Valmentaja Shailen Ramdoo

Särkät Volleyn joukkue

Särkät Volley voitti ensimmäisen ykkössarjan finaalipelin Mikkelin Passareita vastaan kotonaan Kalajoella numeroin 3-1 (24-26,25-20, 25-14, 25-22). Mikkelin Passarit aloitti ensimmäisen erän vahvasti johtaen jo 0-6 numeroin. Särkät Volleyn valmentaja Shailen Ramdoon hermo piti eikä hän ottanut aikalisää, sillä hän tiesi, että Särkät Volley nousee, kunhan aloitukset saadaan ylös. Särkät Volley käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 11-14. Särkät Volley tasoitti tilanteeksi 17-17 Kyle Gramitin huikean pelin seurauksena. Gramit syötti yhden ässäsyötön, torjui kaksi pistettä ja iski 7 pistettä. Gino Naarden säesti Gramitia syöttäen yhden ässän, torjuen yhden pisteen ja iskien myös 7 pistettä, mutta Gino teki viisi virhettä tässä erässä. Särkät Volley siirtyi 21-19 johtoon jolloin Mikkelin Passarit käytti ensimmäisen aikalisän. Vieraat tasoittivat erän tilanteessa 22-22. Särkät Volley siirtyi 23-22 johtoon. Vieraat tasoitti erän tilanteeksi 23-23 ja siirtyi johtoon tilanteessa 23-24. Särkät Volley tasoitti 24-24, mutta vieraat saivat jo toisen eräpallotilanteen. Gino Naarden epäonnistui syötössään ja niin erä lipsahti vieraille numeroin 24-26.

Toista erää vieraat johtivat, mutta Särkät Volley tasoitti tilanteessa 17-17. Vieraat ottivat aikalisän tilanteessa 21-19 ja Särkät Volley tilanteessa 21- 20. Vieraat käytti toisen aikalisän tilanteessa 23-20. Kotijoukkue vei tämän erän nimiinsä numeroin 25-20. Erän onnistujia olivat Villle Kaksonen neljällä hyökkkäyspisteellä ja Kyle Gramit viidellä hyökkäyspisteellä, mutta Gramit epäonnistui yhdessä syötössä ja yhdessä hyökkäyksessä. Antti Kaattari pelasi virheettömän erän ja teki kaksi hyökkäyspistettä ja yhden syöttöpisteen. Mikko Keskisipilä teki neljä hyökkäyspistettä, mutta teki kaksi hyökkäysirhettä ja yhden syöttöivrheen, minkä on epätavallista Mikko Keskisipilälle. Tässä erässä Gino Naarden torjui yhden pisteen ja epäonnistui yhdessä syötössä.

Kolmatta erää edettiin tasaisesti numeroin 9-9 asti. Sitten Särkät Volley jyräsi pisteitä Gino Naarden iskuilla. Yllättäen Mikkelin Passareiden vastaanotto petti ja kotijoukkue teki kuusi ässäsyöttöä. Erän hahmo kotijoukkueesta oli Ville Kaksonen, joka teki viisi tehopistettä. Myös Jaakko-Matti Joensuu teki kaksi pistettä. Erä meni näytöstyyliin kotijoukkueelle numeroin 25-14.

Neljättä erää kotijoukkue hallitsi erän alussa, jolloin vieraat käyttivät ensimmäisen aikalisän tilanteessa 8-4. Särkät Volleyn ensimmäinen aikalisä oli tilanteessa 9-6. Särkät Volley eteni kohti erävoittoa ennenkaikkea Antti Kaattarin loistavan pelin ansioista. Kaattari nakuteli kenttään viisi kertaa pallon ja torjui yhden pisteen. Tämä erä ei ollut Kyle Gramitin parhaita, sillä hän sai kaksi pisteen arvoista suoritusta ja viisi virhettä. Gino Naarden oli kentän kunkku jälleen kerran ja nakutteli pallon kenttään neljä kertaa, mutta teki kaksi virhettäkin. Erittäin poikeuksellistä oli Mikko Keskisipilän epäonnistuminen hyökkäyksessä neljä kertaa. Erä kuitenkin Särkät Volley numerooin 25-22 ja koko ottelun numeroin 3-1. Toinen finaalipeli pelataan keskiviikkona Mikkelissä ja tarvittaessa kolmas peli perjantaina Mikkelissä. Jos Särkät Volley voittaa toisenkin pelin, niin sillä on mahdollisuus anoa SM-liigapaikkaa.

Jos Särkät Volley nousee SM-liigaan, niin se merkitsee sitä, että SM-liigakausi pelataan Ylivieskassa, koska Kalajoella ei ole täysimittaista salia. Toinen merkittävä asia on se, että Kalajoen yritysten taloudelliset resurssit eivä riitä vähintäänkin 200 000 -250 000 euron budjettiin. Tällaisen rahamäärän hankkiminen edellyttää urheiluseuran johtokunnan ammattimaisempaa otetta asioihin ja ehdottomasti johtokunnan laajentamista useamman kunnan lentopallovaikuttajiin. Jos Särkät Volley nousee SM-liigaan niin se ei ole yksinomaan Kalajoen joukkue, vaan se on koko ns. Oulun eteläisen alueen joukkue, joka pelaa kotiottelunsa Ylivieskassa. On todennäköistä, että silloin Vieska Volley on Särkät Volleyn kanssa tiiviissä yhteistyössä farmisopimuksen merkeissä. SM-liigaan nousu on siis erittäin suuri haaste Särkät Volleylle ja sen taustaorganisaatioille. On perustettava osake-yhtiö, joka pyörittää SM-liigajoukkueen toimintaa. Näin minä asiat näen ja olen valmis tulemaan toimintaan mukaan.