maanantai 29. joulukuuta 2014

Isku – LiigaSärkät 3-0

Mikko Keskisipilä palkittiin LiigaSärkkien parhaan pelaajana
Rantaperkiön Isku kaatoi LiigaSärkät kotonaan selvin lukemin 3-0 (25-14, 25-22, 26-24). Voitto oli Iskulle kuudes perättäinen, sillä tamperelaiset ovat voittaneet kaikki ottelunsa joulukuussa.
Isku aloitti varsin vahvasti, eikä päästänyt vieraita aluksi lainkaan peliin mukaan. Ensimmäinen erä meni tylysti LiigaSärkkien kannalta numeroin 25-14 Rantaperkiön Iskulle. Ottelun vaikein hetki kotijoukkueelle tuli kolmannen erän alkupuolelle. Isku oli lähes koko erän muutaman pistettä vastustajaa jäljessä, mutta onnistui nousemaan erän lopussa tasoihin ja voittoon. LiigaSärkät johti kolmatta erää jo numeroin 20-23. Varsinkin Iskun kapteeni Tuomas Tihinen iski tärkeitä pisteitä erän ratkaisuhetkillä.
Kaksi erää oli meiltä hyvää, reipasta ja rohkeaa peliä. Kolmannessa erässä aloimme ehkä alitajuisesti varmistelemaan voittoa. Hyökkäyspeli alkoi olla pikkaisen varovaista, eikä vastaanotto ollut ihan sellaista kuin aiemmin. Kolmannessa erässä meillä oli tosi hyvä nousu, kun aloimme 20 pisteen kieppeillä hyökkäämään rohkeammin. Särkät pelasi erinomaista puolustuspeliä. On hieno katsoa, kun pojat kaivaa palloja viimeiseen asti ja taistelee. Onneksi olimme lopussa kovia ja kärsivällisiä, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.
Särkät siirtyi toisessa erässä kahden passarin pelisysteemiin, eli kentällä olivat yhtä aikaa sekä Jussi Mäkinen että Maciek Kusaj. Pelisysteemin muutos auttoi Särkkiä hieman, mutta ei riittävästi erävoittoon.
Isku pelasi hyvin. Meidän pelimme ei alkanut hyvin, joten vaihdoimme toisessa erässä kahden passarin pelisysteemiin ja se toimi paremmin. Olemme käyttäneet samaa systeemiä aiemminkin, mutta emme näin paljon, Särkkien valmentaja Shailen Ramdoo sanoi.
Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Iskun Tuomas Tihinen (23/+15). Särkkien parhaan palkinnon sai Mikko Keski-Sipilä (12/+7).
Isku ei ole vielä kertaakaan jäänyt ilman pisteitä kotisalissaan. Seuraavaksi Pyynikin kotitaian kestävyyttä saapuu loppiaisen jälkeen testaamaan hallitseva mestari, paikallisvastus Vammalan Lentopallo.
Meillä on ollut hyvä joulukuu, mukavampi näin päin on, kun voittoja tulee. Seuraava matsi on taas paha, mutta tähänkin asti on menty peli kerrallaan. Olemme pelanneet tällä ja viime kaudella paljon hyviä pätkiä VaLePaa vastaan, emme ole kertaakaan jääneet kokonaan tossun alle, mutta siitä on vielä pitkä matka voittoon. On mielenkiintoista nähdä, millainen joukkueen kunto on puolentoista viikon päästä, valmentaja Heino ennakoi.

Maanantaina LiigaSärkät kohtaa kotonaan Raision Loimun. Loimu voitti eilen LikaVolleyn numeroin 0-3 ( 16-25, 29-31, 20-25) On mielenkiintoista nähdä millaista peliä Urpo Sivula ja Joe Klein esittävät Kalajoella. Kuopiossa mies teki 21 pistettä. Raision Loimu esitti lehtitietojen mukaan kauden parhasta peliään Kuopiossa.