S-Kiekko – JHT 5-7

Kuva Hannu Tilus

JHT:n ykköskenttä oli laitettu uusiksi. Ykkösessä pelaavat suuret näyttöhalut omaavat pelaajat: Kallemarkus Manninen – Jim Pesiö – Tommi Rintasalo. Ehkä Kallemarkus Manniselle on erityisesti annettu nyt näytönpaikka. Rintasalo pelaa kotikaukalossaan Lapualla. Heillä on taustallaan normaalin ykköskentän pakkipari Rahikainen – Väkeväinen.
Tässä kokoonpanot

S-Kiekko aloitti maalinteon ja se alkoi Kallemarkus Mannisen jäähyn aikana, kun S-Kiekko pelasi ylivoimalla. JHT:n nuorenpolven kiekkoija Teemu Siironen tasoitti tilanteeksi 1-1. Syöttöpisteet Lapuan omalle pojalle Tommi Rintasalolle ja JHT-konkarille Juho Joki-Erkkilälle. Erän kaksi viimeistä minuuttia JHT joutui tapaamaan aikaa, kun puolustaja Ville-Veikko Väkeväinen vippasi kiekon katsomoon. Erä oli niin tasainen kuin osattiin odottaakin. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä S-Kiekon Tommi Hakanpää 10 kertaa ja JHT:n Petrus Lintonen 11 kertaa.

Toisessa erässä S-Kiekko siirtyi 2-1 johtoon Henri Sandvikin maalilla. JHT ei tästä säihkätänyt vaan välittömästi Teemu Siironen tasoitti peli Jarno Palolan ja Jere Espon saadessa syöttöpisteet. Teemu Siironen näyttää olevan oivalla pelituulella, sillä hän teki ottelussa kypärätempun jo ottelun puolivälissä siirtämällä JHT:n 2-3 johtoon Niklas Westerlundin ja Jere Espon esityöstä. S-Kiekko tasoitti pelin Samu Vähämaan maalilla. JHT hölmöili ja pelasi kuudella pelaajalla ja siitä seurasi joukkuerangaistus. JHT taisteli alivoimalla hyvin. Erän lopussa JHT pääsee pelaamaan ylivoimaa. JHT:n tehokkain pelaaja Tomi Gronoff ei jätä hyödyntämättä tällaista tilannetta vaan pistää kiekon reppuun. Syöttöpisteet Niklas Westerlundilla ja Niko Kiviselle. Aivan erän lopussa JHT:n Jesper Alhgren siirtää JHT:n 3-5 johtoon. Syöttäjänä maalissa olivat huippuiskussa oleva Teemu Siironen ja maalivahti Petrus Lintonen. Tässä vaihessa S-Kiekon pelaajien käämit palavat ja saadaan aikaan kunnan välien selvittely. S-Kiekon henkinen kantti ei näytä kestävän orastavaa tappiota. Maalivahtien torjunnat olivat S-Kiekko 8 ja JHT 12.

Kolmannessa erässä JHT Niklas Westerlund maalaa ja siirtää JHT:n jo 3-6 johtoon. Syöttöpisteet maalista menee Tommi Rintasalolle. S-Kiekko kaventaa ylivoimalla tilanteeksi 4-6. Maali merkitään Juuso Hakaselle. JHT:n pelaajat hölmöilevät ja S-Kiekko pääsee pelaamaan viidellä kolmea vastaan Jim Peisön ja Tomi Gronoffin istuessa jäähyllä. S-kiekon Jaska Ojanperä kaventaa tilanteeksi 5-6. Peliaikaa on jäljellä vajaa 7 minuuttia. Vielä joutuu JHT pelaamaan yhden miehen alivoimalla. S-Kiekko ottaa aikalisän ja maalivahdin pois maalilla puoli minuuttia ennen ottelun päättymistä. S-Kiekko pelaa kuudella viittä vastaan, mutta JHT:n konkarit Juho Joki-Erkkilä ja Tomi Gronoff ratkaisevat pelin edellisen laukoessa tyhjiin ja Tomin sai syöttöpisteen. Näin ottelu päättyi 5-7 JHT:n voittoon.