Peliitat – JHT ensimmäinen Mestis-karsintapeli 4-2

JHT:n valmentaja Joni Petrell

Joukkueiden kokoonpanot

Ottelun tilastomerkinnät

Ottelu alkaa JHT:n kannalta huonosti, sillä jo 19 pelisekunnin jälkeen Teemu Siironen saa kampituksesta jäähyn. JHT kesi jäähyn, vaikka Petrus Lintonen joutuikin torjuntatöihin.
1-0 Roope Mäkitalo
2-0 Ville-Matti Koponen
JHT;n Iiro Ojala saa 2 minuuttia ja Peliittojen Tatu Vihavainen 2 minuuttia väkivaltaisuudesta. Peliittojen Niko Kivelä saa 10 minuutin käytösrangaistuksen.
Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä 8-14. JHT ei ollut oikein valmiina ensimmäiseen erään. Sarjojen tasoero näkyi alussa, mutta tasaantui erän loppua kohden.

Kokkolassa KOOVEEN tomi Risteli pitää pelin tasaisena. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 0-0. Maalivahtien torjunnat 4-15.

Toinen erä alkoi Ville-Veikko Väkeväisen jäähyllä. Peliittojen Roope Mäkitalon jäähyn aikana Jere Espo kaventaa ylivoimalla tilanteeksi 2-1. Syöttöpisteet Henri Mustoselle ja Ville-Veikko Väkeväiselle.
2-1 YV Jere Espo Henri Mustonen Ville-Veikko Väkeväinen
Nico Joki ottaa jäähyn poikittaisesta mailasta. Peliittojen Valtteri Lipiäinen saa jäähyn koukkaamisesta. JHT ei saa maalia videotarkistuksen perusteella.
Peliittojen Samuli Rahkainen saa kampituksesta jäähyn. JHT ottaa tyhmän jäähyn. Liian monta pelaajaa kentällä. Siihen se ylivoima kutistui.
Jesper Alhgren tasoittaa tilanteeksi 2-2. Syöttöpisteet Teemu Siiroselle ja Henri Mustoselle. Henri Mustonen istuu jäähyllä ja saa syöttöpisteen. Erän lopussa Ville Nieminen saa estämisestä jäähyn, Ville Nieminen on nyt Peliittojen joukkueessa.
Toisen erän jälkeen tilanne 2-2. Maalivahtien torjunnua 7-5. Toinen erä oli JHT:n. Kääntyykö peli JHT:lle kolmannessa erässä?

Kokkolassa KOOVEE siirtyy erän alussa 0-1 johtoon. Hermes tasoittaa ennen erän loppua tilanteeksi 1-1. Maalivahtien torjunnat 4.19. KOOVEE;n Tomi Risteli on kestänyt hyvin Hermes-painostuksen edessä.

Tatu Vihavainen siirtää Peliitat 3-2 johtoon. JHT:n Nemo Huhta ja Peliittojen Niko Kivelä siirtyvät jäähyaitioon. Reko Tornberg saa jäähyn kiinni pitämisestä. Tämä jäähyn katkaiseen JHT:n kavennysmahdollisuudet. Reko Tornberg on korjattu syöttäjäksi JHT:n toiseen maaliin, sillä Henri Mustonen ei voinut jäähyaitiosta olla syöttäjänä. Jälleen JHT:lle tyhmä jäähy. Liian monta pelaajaa kentällä. Jarno Palolalle jäähy kampituksesta. Pelitaat pääsee pelaamaan viidella kolmea vastaan. Ville-Veikko Väkeväinen sulkee kiekon ja saa jäähyn. Peliitat pääsevät pelaamaan ylivoimalla vastaan lähes koko ottelun loppuajan. Tämä on sinetti tälle pelille. Samuel Salonen tekee loppunumeroiksi 4-2. Lintonen maalista ulos. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä 8-11. Seuraavassa pelissä Kalajoella kaikki taitaa olla toisin.

Kokkolassa KOOVEE tekee kolmannessa erässä kaksi maalia ja voittaa Hermeksen numeroin 1-3. Kolmannessa erässä torjunna 1-11. Tomi Ristellillä loistopeli. Kokkolassa lähes 1000 katsojaa.