sunnuntai 17. tammikuuta 2010

HU-Kalajoki voitti Kuortaneen

Jari Tuura palasi sairaslomalta ottelun ratkaisijaksi.

HU-Kalajoki voitti Kuortaneen ykkössarjan lentopallo-ottelussa puhtaasti 3-0 (25-22, 25-18, 25-22). Ottelu ei noussut kovin korkeatasoiseksi, mutta voitto on tärkeintä. Tämän ottelun ratkaisijaksi kotijoukkueesta nousi pitkältä sairaslomalta palannut Jari Tuura, joka toi HU-Kalajoen joukkueeseen selvää lisävoimaa. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli lähes koko ajan niskan päällä, mutta vieraat käväisivät johdossa tilanteessa 18-19, jonka jälkeen kotijoukkue Ramon Bezerran ja Jari Tuuran iskulyönneillä katkaisi erän kotijoukkueelle. Bezerra joutui lyömään lähes mahdottomista passeista, mutta pystyi niistäkin tekemään seitsemän pistettä kotijoukkueelle.

Toinen erä oli kotijoukkueen täydellistä hallintaa. Kotijoukkue sai toisessa erässä koko ottelun ensimmäiset torjuntapisteensä, kun Jari Tuura ja Topi Malinen ehtivät pallon eteen. Muutoin torjuntapeli oli varsin vaisua. Ramon Bezerra iski kolme pistettä ja syötti kaksi ässäsyöttöä toisessa erässä. Jari Tuura ratkaisi pallon kolmesti kotijoukkueelle. Iliya Dimitrov ja Teemu Salmela ratkaisivat kahdesti. Kotijoukkue nosti varsin hyvin, mutta jostain syystä passien kirjo oli liian suuri. Ramon Bezerra ei saanut montakaan kunnollista passia, mutta lähes aina hän onnistui mahdottomistakin paikoista.

Kolmannen erä kotijoukkue taisteli kotivoitoksi. Vieraat johtivat erää jo 16-20 ennen kuin kotijoukkue heräsi. Takaa-ajon sankareita olivat Ramon Bezerra, Jari Tuura ja Iliya Dimitrov. Bezerra iski seitsemän pistettä ja torjui yhden pisteen. Tuura iski kaksi pistettä ja syötti yhden. Dimitrov iski kolme pistettä. Tärkeintä oli kuitenkin voitto, mutta pelin taso oli varsin keskinkertainen. Jari Tuuran paluu kentälle toi tarvittavaa tehoa jotta ottelu voitettiin. Seuraava peli on juuri Kuortanetta vastaan.
Kotisalissa HU-Kalajoella on erityispiirre, mitä tuskin mistään muualta Suomesta löytyy: musiikki soi korvia huumaavasti koko ottelun ajan ja kuulutukset ovat järkyttävän kovaäänisiä. Kuuluttaja ei sääli yleisöä, vaan rakastaa omaa ääntään.