sunnuntai 21. helmikuuta 2010

HU-Kalajoki voitti Kuutoset

HU-Kalajoki esitti kauden parastaan ja voitti Kuutoset kotonaan numeroin 3-1 (19-25, 25-23, 25-19, 26-24). HU-Kalajoki johti ensimmäisen erän alkua tilanteeseen 8-8 saakka. Vähitellen Kuutoset sai pelinsä käyntiin ja HU-Kalajoen valmentaja Timo Hihnala käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 11-14. Aikalisä auttoi sen verran, että kotijoukkue kavensi tilanteeksi 13-15. Hihnala otti toisen aikalisän tilanteessa 13-17. Kotijoukkue kavensi tilanteeksi 18-21 jolloin Kuutoset käyttivät ensimmäisen aikalisänsä. Kotijoukkueen virheiden ansiosta Kuutoset voittivat ensimmäisen erän. Ramon Bezerra iski kotijoukkueen pisteistä yhdeksän, joukkueen kapteeni Jari Tuura kolme, Iliya Dimitrov yhden ja passari Arto Rautio yhden.

Toiseen erään tuli latautunut HU-Kalajoki Arto Raution esimerkillisesti piiskatessa joukkuetta hyviin suorituksiin. Erää edettiin tasatahtiin aina tilanteeseen 10-10. Sen jälkeen kotijoukkue siirtyi johtoon, mutta Kuutoset tasoitti tilanteeksi 14-14 ja siirtyi johtoon 15-16 jolloin HU Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän. Kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 20-20 ja siirtyi johtoon 21-20, jolloin Kuutoset käytti ensimmäisen aikalisän. Kuutoset siirtyi 22-23 johtoon, mutta kotijoukkue siirtyi 24-23 johtoon. Silloin Kuutoset käytti toisen aikalisänsä. Siitä ei ollut apua sillä kotijoukkue katkaisi erän numeroin 25-23. Bezerran saldo tässä erässä oli viisi tehopistettä, joista yksi oli ässäsyöttö. Iliya Dimitrov teki neljä pistettä, joista yksi oli torjuntapiste. Jaakko-Matti Joensuu teki kolme pistettä ja Jari Tuura kaksi pistettä ja Teemu Salmela sekä Arto Rautio pisteen mieheen.

Kolmannessa erässä Arto Rautio piiskasi joukkueettaan tehokkaasti. Kotijoukkue repäisi erän alussa jo 8-3 johdon jolloin Kuutoset käytti ensimmäisen aikalisän. Kotijoukkue pelasi kuin hurmiossa ja repi eron jo 15-7:ään. HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 16-12. Kuutoset käytti toisen aikalisän tilanteessa 20-14. Kotijoukkue käytti toisen aikalisän tilanteessa 22-18. Kotijoukkueen kapteeni Jari Tuura oli liekeissä tässä erässä ja tinttasi pallon kenttää neljä kertaa. Toinen erän sankari oli Iliya Dimitrov kolmella hyökkäyspisteellä ja kahdella torjuntapisteellä. Bezerran saldo oli neljä hyökkäyspistettä ja yksi syöttöpiste. Jaakko-Matti Joensuun syötti yhden pisteen ja passari Arto Rautio teki yhden hyökkäyspisteen.

Neljännessä erässä kotijoukkue jatkoi vahvaa esitystään ja siirtyi 8-5 johtoon jolloin Kuutoset käytti ensimmäisen aikalisän. Kotijoukkue oli kuitenkin koko ajan niskan päällä vaikka Kuutoset kavensi tilanteeksi 15-13. Sen jälkeen juhli kotijoukkueen brassihyökkääjä Ramon Bezerra ja kotijoukkue siirtyi turvallisen tuntuiseen 19-14 johtoon jolloin Kuutoset käytti toisen aikalisän. Sen jälkeen Kuutoset taisteli ja kavensi ensin tilanteeksi 21-18 jolloin HU-Kalajoki käytti ensimmäisen aikalisän. Vieraat olivat päättäneet taistella ja tasoittivat pelin erä- ja ottelupallotilanteessa. Kotijoukkueen vahva taistelutaho tuotti tulosta ja tärkeä erävoitto kirjattiin numeroin 26-24. Tämä oli HU-Kalajoen kauden parasta peliä. Kotijoukkueesta Topi Malinen oli poissa sairauden takia ja tämä ehkä hieman heikensi torjuntapeliä. Nyt näyttää siltä, että HU-Kalajoki on valmis karsintapeleihin. Asenne ja voitontahto on kohdallaan. Vastaanotto on kunnossa ja libero Teemu Isotalus pelasi lähes virheettömän ottelun.