maanantai 24. syyskuuta 2012

RoKi voitti JHT:n

Timo Seikkula

RoKi voitti kotonaan JHT:n numeroin 6-3 (1-0, 4-1, 1-2). JHT:llä painoi jaloissa eilinen peli Ahmoja vastaan ja joukkueen kokoonpanosta oli poissa Tomi Gronoff. Se näkyi heti pelin rakentelussa. RoKilla on laajempi pelaajamteriaali ja se hallitsi ensimmäistä erää suvereenisti yli 700 katsojan riemuksi. Ensimmäinen erä meni RoKille vai 1-0. RoKin ainoan maalin teki Jona Wedman ylämummoon. Torjunnat ensimmäisessä erässä kertovat pelin luonteen: JHT 20, RoKi 3.

Toisessa erässä RoKin Juho Joona karkasi alivoimalla läpiajoon ja tilanne oli 2-0. Ehti kulua vain pari minuuttia kun verkot soi jälleen. RoKin onnistuneen syöttökatkon jälkeen Kemppainen venytteli Sainion syötöstä verkkoja ja tilanne oli 3-0. Vajaan minuutin kuluttua Penttilä syöteltiin yksin läpi ja pisti längistä numeroiksi 4-0. JHT:n maalivahti Mika Kokko luisteli vaihtoaitioon ja tilalle tuli Toni Prittinen. Prittineen ehti torjua kerran, kun Inkeröinen karvasi pääsyssä pakilta kiekon ja siirsi sen Erkkilälle, joka latoi kiekon maaliin. Tilanne oli 5-0. Tämä toisen erän alun puolustuksen torkahdukset ratkaisivat pelin.

JHT ei kuitenkaan lannistunut, vaan Joonan ja Mustosen piirileikin jälkeen Henri Holmström laukoi kavennuksen Saku-Petteri Uunilan syötöstä. RoKi jäähyili loppuerän, mutta JHT ei saanut lisämaaleja.
Kolmannessa erässä JHT kavensi nopeassa tahdissa ensin 5-2:een Juha Lehtomäen laukoessa Sami Markkasen ja Henri Mustosen esityöstä kiekon maaliin. Ylivoimalla Lauri Laakko kavensi tilanteeksi 5-3. Syöttöpisteet merkittiin Juha Lehtomäelle ja Henri Mustoselle. RoKin Joona Springare teki loppunumeroiki 6-3 Wedmanin ja Tuunalan esityöstä. Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat JHT 48, RoKi 16.
JHT:n peli oli kuitenkin lupauksia antavaa. 6-3 tappio on siedettävä. Kun Gronoff ja pari uutta pelaajaa saadaan peliin mukaan, niin JHT taistelee ylemmän loppusarjan paikasta tiukasti.